Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Kreirati osnovu za privlačenje stranih investitora

Prezentujući  karakteristike poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, ministar Vuković je istakao da će cilj Ministarstva finansija u narednom periodu biti kreiranje osnova za privlačenje stranih  investitora i obezbjeđivanje sigurnog ambijenta kao preduslova za pokretanje ekonomskog razvoja na nivou države

Ministar finansija Novica Vuković i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Boris Gandel, tokom prvog zvaničnog susreta, razgovarali su o mogućnostima jačanja ekonomske i trgovinske  saradnje prijateljskih država.

Ambasador je čestitao ministru Vukoviću i njegovim saradnicima  stupanje na dužnost i poželio uspjeh na realizaciji planiranih ciljeva.

“Istakao je važnost stabilne Vlade na putu ka EU i pohvalio do sada preduzete korake Vlade na putu ka reformama koje će omogućiti brži integracioni proces, te potvrdio da Crna Gora ima punu podršku Slovačke u tom procesu”, navodi se u saopštenju.

Prezentujući  karakteristike poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, ministar Vuković je istakao da će cilj Ministarstva finansija u narednom periodu biti kreiranje osnova za privlačenje stranih  investitora i obezbjeđivanje sigurnog ambijenta kao preduslova za pokretanje ekonomskog razvoja na nivou države.

Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, ambasador Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u  obnovljive izvore energije.

Iz Ministarstva finansija osvrnuli su se na uspješan projekat, koji je podržan od strane slovačkog Ministarstva finansija kroz UNDP, a odnosi se na  jačanje javnih finansija u Crnoj Gori. Prvi ciklus projekta uspješno je realizovan, a u uskoro se očekuje i njegov nastavak, kao i snaženje saradnje dvije zemlje u svim prepoznatim oblastima od zajedničkog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve