Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Komnenović: Saobraćaj se polako uspostavlja, odbrana javnog interesa glavni zadatak

On je za Radio Tivat kazao da je nepotrebno komentarisati potez Pomorskog saobraćaja da prekine prevoz

Predsjednik tivatske opštine Željko Komnenović istakao je povodom novonastale situacije sa trajektnim prevozom na liniji Lepetane-Kamenari, da je svaki početak težak, ali da se saobraćaj polako uspostavlja i da ima uvjeravanja od Morskog dobra i resornog ministarstva da stižu još dva trajekta.

“Zbog pristaništa u Kamenarima je došlo do zastoja, ali evo svjedoci ste da se uspostavlja saobraćaj. Malo je neobično, vjerovatno, što je prevoz besplatan, a imam informacije i uvjerenje iz Morskog dobra da stižu još dva trajekta, što će sa ‘Vasilijem’ biti dovoljno za ovo doba godine. Do sezone će se naravno to stabilizovati, a Ministarstvo kapitalnih investicija se već bavi tenderskom dokumentacijom i oko koncesionog akta”, kazao je Komnenović.

Kako je dodao, ovo je svima za nauk, te da je teško prekinuti ustaljene prakse.

“Ako je mogla privatna firma da upravlja, zašto ne bi i država, odnosno državno preduzeće. Odbrana javnog interesa je glavni zadatak. Naša je inicijativa da građani Tivta i Herceg Novog imaju jeftinije karte, a o ostalim benefitima će biti riječi. Naše opštine moraju imati benefite od ovog posla. Pokazalo se da kompanija Pomorski saobraćaj i nije takav partner kakvim se prikazuje u javnosti”, kazao je Komnenović.

On je za Radio Tivat kazao da je nepotrebno komentarisati potez Pomorskog saobraćaja da prekine prevoz.

“Za očekivati je bilo da se takve neprimjerene stvari rade, u Novom je i glavna fešta od Mimoze. Moglo se sačekati, jer su u toku pregovori između Morskog dobra i Pomorskog saobraćaja oko eventualnog dogovora oko preuzimanja”, kazao je Komnenović.

Na pitanje šta će biti sa zaposlenima, kazao je da je uvjeren da će svi zaposleni nastaviti sa svojim angažmanom kod novog poslodavca.

“Imam uvjeravanja za to iz Morskog dobra i u Vladi. Ono što je sigurno da se Pomorski saobraćaj kao privatnik nije bavio socijalnim programom, siguran sam da će preuzimanje radnika teći redovno, s obzirom da ide turistička sezona”, kazao je predsjednik Opštine Tivat.

Dodaje i da ako država ne može da organizuje sa svojim preduzećem trajektnu liniju, onda se postavlja pitanje njene sposobnosti.

Komunalna policija opštine Tivat i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat, od ranih jutarnjih časova bili su na licu mjesta, regulisali saobraćaj na pristaništu u Lepetanima.

Podsjećamo nakon dva i po sata od najavljenog termina, jutros u 9 i 30 isplovio je trajekt “Vasilije” kompanije “YU Briv” koji je angažovan da privremeno obavlja saobraćaj na trajektnom prelazu Lepetane-Kamenari.

Kako je Radio Tivtu saopšteno iz kompanije, saobraćaće u tri smjene. S obzirom da je trajekt “Vasilije” kapaciteta oko 20 automobila, policija je apelovala na vozače kamiona i šlepera da koriste drumski saobraćaj. Do uspostavljanja redovne linije prevoz trajektom je besplatan.

Veliki broj građana je jutros negodovao zbog toga što trajekt nije bio u 7 časova na najavljenom mjestu. Razlog je bio taj što je kompanija “Pomorski saobraćaj” zauzela trajektno pristanište na Kamenarima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milojko
18.02.2023-22:29 22:29

Ovo je veliki strucnjak.Do sezone ce se sigurno rijesit kao onaj kruzni tok kod Plavog Horizonta,a i ovaj moderni auto put Jaz-Tivat.Srecom sto je nas narod naviko na jade i prezivljavanje pa i ovo cudo za 3 dana izdrzimo jos malo.dobro dosli u srpsku svet

Leputana
19.02.2023-00:20 00:20

Komneniću u kojem vijeku živiš neznalico?
Koje nebuloze od ove osobe slušamo?
Od kad se normalna društva bave poslovima koje ova neznalica ne može ni da nasluti a on nama priča o “uspostsvljanju i normalnizaciji saobraćaja”
Kako te nije sramota da pokrivaš mjesto presjednika opštine sa znanjem koje ne doseže ni sa kvalifikovanog običnog radnika.
Narode koga ste birali otvorite oči inače će vas generacihe prokljinati!

Trajekt
19.02.2023-00:37 00:37

Upamtite gradjani Tivta i Herceg Novog da ovakve tipove ala Komnenić čije znanje ne doseže do šegrta da dobro upamtite. Njih je lansirala svetosavska sekta kao i Ostrošku Vladu koja nas o jadu zabavi kako o trajektima tako o avionima i aerodromima.
Sve rade na uništenju svega što imamo.

Dado
19.02.2023-07:51 07:51

E jadove kleropreśednik.
A zemlja se ambisala kad si ti neko.
Zato nam je sve ovako.

danilos
19.02.2023-10:46 10:46

Još jedno promašeno – ali izuzetno štetno – miješanje Beograda? Ima dosta otvorenih pitanja. Pominje se tender – da li će i dosadašnji prevozilac imati pravo da učestvuje? I što ako ovo – privatno – preduzeće tuži državu i traži obeštećenje? Ako se sve završi u Strazburu CG će vjerovatno morati da plati velike penale za ove imbecilne političke poteze?

Blaki
20.02.2023-05:58 05:58

Dobro si naučio da lažeš.

Kavač
07.03.2023-15:28 15:28

A što ti neznalico znaš o pomorskom saobraćaju osim da pravdaš ovu korupciju.
Sram te bilo!