Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Janjušević: Tražiću poništenje postupka javne nabavke luksuznih automobila

Alternativna Crna Gora saopštila je da je Rudnik uglja Pljevlja raspisao tender za tri službena automobila. Ova poliitička partija putem društvenih mreža saopštila je da se u ponudi traži specifikacija koju bi automobil trebao da ima. Ova prartija navela i marke automobila koji obuhvaćeni javnom nabavkom i osobe kojima su automobili namjenjeni

Predsjednik odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević na sjutrašnjoj sjednici tražiće da se obustavi postupak javne nabavke tri luksuzna automobila ukupne vriejdnosti 217.800 eura. Janjušević se oglasio nakon obajve Altrenativne Crne Gore, koja je pored izvršnog direktora i još jednog od direktora sektora u kompaniji, pomenula i njega kao potencijalnog korisnika jednog od automobila za koje je raspisana javna nabavka.

Alternativna Crna Gora saopštila je da je Rudnik uglja Pljevlja raspisao tender za tri službena automobila. Ova poliitička partija putem društvenih mreža saopštila je da se u ponudi traži specifikacija koju bi automobil trebao da ima. Ova prartija navela i marke automobila koji obuhvaćeni javnom nabavkom i osobe kojima su automobili namjenjeni.

Na zvaničnom sajtu “Crnogorskih elektronskih javnih nabavki” otvoren je, 27. marta ove godine, postupak Javne nabavke za tri putnička automobila ukupne vriejdnosti 180.000 eura bez PDV-a, sa porezom na dodatu vrijednost 217.800 eura.

Ovim povodom oglasio se predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević, čij službeni automobil Nisan je stalno parkiran na službenom parkingu ispred Upravne zgrade najveće kompanije u Pljevljima.

Foto: PV portal
Foto: PV portal

Inače Janjušević svojim privatnim automobilom dolazi na posao, i koristi ga prilikom obaveza po gradu. Janjušević je godinama u Pljevljima poznat kao učesnik brojnih manifestacija koji organizuju ljubitelji oldtajmera, a već godinama je aktivan u pljevaljskom udruženju ljubitelja starih automobila.

On je kao odbornik u loklanom parlamentu često kritikovao korišćenje službenih automobila u privatne svrhe.

“Ovo je Nisan iz 2008. godine koji koristi Odbor direktora RUP-a. Svi dobronamjerni znaju da se ovaj auto koristi samo i isključivo za potrebe Odbora direktora i da ja koristim samo sopstvena vozila, osim kada je to neophodno za potrebe RUP-a. Prilikom pokretanja nabavke vozila RUP-a, apsolutno nisam konsultovan i na sjednici koju sam zakazao za sjutra ću predložiti da se nabavka luksuznih vozila obustavi”, saopštio je Janjušević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve