Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović na sastanku sa predstavnicima Eurasian Resources grupacije

Sebastian Kurz i Jonathan Coredro ispred grupacije ERG su iskazali interesovanje za investiciona ulaganja u oblast energetike, dominatno u oblast rudarstva i obnovljivih izvora energije

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i državni sekretar Admir Šahmanović razgovarali su danas sa predstavnicima Eurasian Resources grupacije (ERG). Teme sastanka održanog u online formatu su bile potencijalni razvojni projekti iz oblasti obnovljivih izvora energije i rudarstva.

Sebastian Kurz i Jonathan Coredro ispred grupacije ERG su iskazali interesovanje za investiciona ulaganja u oblast energetike, dominatno u oblast rudarstva i obnovljivih izvora energije, budući da je Crna Gora bogata ovim resursima, kao i da je oblast OIE još uvijek u razvoju. Predstavili su grupaciju ERG i razne oblasti društvenog djelovanja u kojima su aktivni.

„Današnji razgovor je jedan u nizu mnogih koji smo održali u proteklom periodu sa zainteresovanim investitorima, a u skladu sa trenutkom u kom se nalazimo interesovanje je najveće za oblast energije i razvoja OIE. Crna Gora raspolaže značajnim resursima i na nama je da odgovorno i sistemski planiramo iskorišćavanje tih potencijala, vodeći računa o održivosti sistema i uticaja na životnu sredinu„ naglasio je Ibrahimović tokom susreta.

Sagovornici su razmijenli dodatne informacije o projektima koji su trenutno aktuelni, ali i o budućim projektima koje je potrebno razvijati i planirati. Takođe je dogovoren nastavak komunikacije u narednom periodu kako bi se moglo razmišljati i mogućim konkretnim koracima saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve