Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Crnogorski kreditni rejting odavno u zoni visoko špekulativnog rizika

Prema njihovim riječima, crnogorski kreditni rejting je na nivou zemalja čije ekonomije imaju ozbiljne probleme poput Turske, Mongolije, Nikaragve, Kenije ili Toga

Crnogorski kreditni rejting je odavno, uključujući i ovu godinu, u zoni visoko špekulativnog rizika i da smo lošije rangirani od svih naših susjeda, saopšteno je danas iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Ministarstvo finansija juče je objavilo da je bonitet države stabilan, pozivajući se na nepromijenjeni kreditni rejting od strane jedne od tri vodeće svjetske kreditne agencije – Standard & Poor’s. Ipak, javnost treba da zna da je naš kreditni rejting odavno, uključujući i ovu godinu, u zoni visoko špekulativnog rizika i da smo lošije rangirani od svih naših susjeda. Pritom, opet se nastavlja najniža ocjena za kreditni rejting od kako je Crna Gora obnovila nezavisnost”, ističu u saopštenju.

Prema njihovim riječima, crnogorski kreditni rejting je na nivou zemalja čije ekonomije imaju ozbiljne probleme poput Turske, Mongolije, Nikaragve, Kenije ili Toga.

“Po kreditnom rejtingu naša zemlja je globalno u ravni sa državama koje imaju rizične i nestabilne ekonomije, dok smo istovremeno na samom evropskom dnu. Ova činjenica ilustrativno govori o stanju naše ekonomije i bonitetu države. Za zemlju koja je kandidat za učlanjenje u EU, što uključuje održivu i propulzivnu ekonomiju, imamo poražavajući kreditni rejting”, poručuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve