Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Drakić: Za ukupan razvoj privrede i ravnomjernu regionalnu razvijenost potrebna strategija sa fokusom na ključne sektore

Bjelopoljska povelja za doprinos Bjelopoljskom biznis forumu uručena je predsjedniku 41. Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i uglednom privredniku i predsjedniku Savjeta za ekonomski razvoj Bjelog Polja Hasanu Ramoviću, koji je i jedan od osnivača BBF-a

Predsjednica PKCG Nina Drakić govoreći na zatvaranju 4. Bjelopoljskog biznis foruma izrazila je saglasnost sa panelistima da je za ukupan razvoj privrede i ravnomjernu regionalnu razvijenost potrebna strategija sa fokusom na ključne sektore.

“Neophodno je realizovati započete kapitalne projekte i pokrenuti nove kako bi se iskoristili potencijali koju su koncentrisani na Sjeveru. Moramo sinhronizovati ponudu banaka sa potrebama privrede. Treba napraviti protokole saradnje na lokalnom i nacionalnom nivou i potrebno je preko skupštinskih odbora pratiti realizaciju projekata, kako ne bi bili zaustavljeni zbog administrativnih prepreka. Samo uz jači glas svih nas – i privrednika i lokalnih vlasti možemo podstaći donosioce odluka da obezbjedimo bolji ekonomski razvoj zemlje”, kazala je Drakić.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je konstatovao da je Forum ispunio očekivanja i zahvalio učesnicima. Među zaključcima koji će biti donijeti u komunikaciji organizatora skupa, smatra da su se posebno izdvojili da Sjever ima perspektivu, te je potrebno završiti autoput, kao i projekte koje je započela 41. vlada.

“Moramo da napravimo strategiju razvoja Sjevera koja bi se usvojila jednoglasno i bila zadatak svim vladama”, rekao je Smolović.

Bjelopoljska povelja za doprinos Bjelopoljskom biznis forumu uručena je predsjedniku 41. Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i uglednom privredniku i predsjedniku Savjeta za ekonomski razvoj Bjelog Polja Hasanu Ramoviću, koji je i jedan od osnivača BBF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve