Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sastanak Spajića sa predstavnicima PKCG: Sa privrednicima dogovoreno oročeno ograničavanje marži

Postignut je načelan dogovor o usvajanju oročenih mjera ograničavanja trgovačkih marži, koje će biti u službi zaštite standarda građana, ali uz očuvanje ekonomske supstance privrednih društava iz oblasti trgovine i proizvodnje, navode iz Kabineta premijera

Trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji će biti ograničene sa početnim trajanjem mjera tokom drugog kvartala 2024, saopšteno je iz Kabineta premijera Milojka Spajića.

Na današnjem sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i potpredsjednika za ekonomsku politiku i ministra Nika Đeljošaja sa predstavnicima Privredne komore postignut je načelan dogovor o usvajanju oročenih mjera ograničavanja trgovačkih marži, koje će biti u službi zaštite standarda građana, ali uz očuvanje ekonomske supstance privrednih društava iz oblasti trgovine i proizvodnje, navode iz Kabineta.

“Odluka o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi trebalo bi da se nađe na Vladi u četvrtak, nakon čega će moći da se primjenjuje u praksi.

Timovi Ministarstva ekonomskog razvoja i Privredne komore će sjutra usaglasiti konačne detalje, i očekuje se da će se time osigurati prohodnost mjerama o kojima su razgovarali privrednici sa čelnicima Vlade.

Tokom sastanka je izraženo zadovoljstvo što je postignut određeni stepen saglasnosti po ovom pitanju, jer je bilo potrebno istovremeno voditi računa o standardu građana, ali paralelno i o funkcionisanju malih trgovina i manjih proizvođača, koji čine okosnicu jedne važne privredne grane, u kojoj se generiše i veliki broj radnih mjesta”, navodi se u saopštenju.

Istaknuta je i važnost praćenja i sveobuhvatne analize dogovorenih mjera, kako bi se uvidjeli finansijski i fiskalni efekti.

“Trajanje mjera takođe će zavisiti od analize koja će se sa Privrednom komorom raditi periodično”, dodali su.

Sastanku su ispred Privredne komore prisustvovali predsjednica Nina Drakić i članovi Upravnog odbora Dragan Bokan, Blagota Radović, Sanja Ćalasan i Tomislav Čelebić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve