Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović o zaduženju: Nema opasnosti po javne finansije, volio bih da je kamatna stopa mnogo manja

Ministar je kazao i da će probati da što prije realizuju najavljenu pomić penzionerima i socijalno ugroženim, ''da se ne gubi vrijeme i da ne čekaju oporezivanje''

Ovo je zaduženje projektovano, kamatna stopa i uslovi su posljedica globalnih dešavanja na koje Crna Gora ne može da utiče. Volio bih da je kamatna stopa mnogo manja, međutim realnost je takva, rekao je ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović, komentarišući jučerašnje zaduženje i brojne kritike koje su uslijedile.

Aleksandar Damjanović - pitanja i odgovori

Rekao je i da ćemo vidjeti “oko rasta Euribora, hoće li rasti ili padati”.

“Jeste u nominalnom iznosu kamatna stopa visoka, ali je ispod nivoa inflacije u Crnoj Gori. Trudićemo se da i kroz zadržavanje kreditnog rejtinga iskoristimo da ubuduće, ukoliko bude potrebe za kreditnim aranžmanima, sa respektabilnim bankama uspostavimo bolje uslove… Nema opasnosti po javne finansije. Idemo, guramo”, poručio je Damjanović.

Ministar je kazao i da će probati da što prije realizuju najavljenu pomić penzionerima i socijalno ugroženim, “da se ne gubi vrijeme i da ne čekaju oporezivanje”.

“Probaćemo da to uradimo naredne nedjelje”, rekao je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
09.03.2023-06:58 06:58

E muci govedo svetosavsko,popisam ti se diplomu,sisnjaru i poltronu,no kuca ti ga daje da si nistavilo UMISLJENI EXPERU,i stavi taj sat na lijevu ruku da licis necemu seljacino ti izigravas mangupa.