Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

CUP: Bezrezervno stojimo i stajaćemo uz Crnogorski telekom

Ne sporeći pravo rukovodstvu USSCG da reaguje na dešavanja u vezi štajka dijela zaposlenih u Crnogorskom telekomu, u skladu sa svojim opredjeljenjima, Crnogorsko udruženje poslodavca čiji je Crnogorski telekom član poručuje da bezrezervno stoje uz Crnogorski telekom

Ne sporeći pravo rukovodstvu USSCG da reaguje na dešavanja u vezi štajka dijela zaposlenih u Crnogorskom telekomu, u skladu sa svojim opredjeljenjima, Crnogorsko udruženje poslodavca čiji je Crnogorski telekom član poručuje da bezrezervno stoje uz Crnogorski telekom.

“Crnogorsko udruženje poslodavaca se do sada povodom štajka dijela zaposlenih u Crnogorskom telekomu nije oglašavalo u javnosti iz razloga što smatra da bilo kakve probleme, pa i ovakvog karaktera, treba rješavati u okviru institucija i da je najbolji način zaštite interesa svih u društvu: lex legis – u skladu sa zakonom. Institucije moraju biti nstrument zaštite interesa svih, a ne nešto drugo. Sve manje od ovoga je direktno upereno protiv privrednog, a time i društvenog interesa”, naveli su u saopštenju i dodali:

“Crnogorski telekom je jedna od najboljih crnogoroskih kompanija i jedan od najpoželjinijih poslodavaca u CG. Poznato je da je on dio renomirane svjetske kompanije koja time što posluje u našoj zemlji nju preporučuje drugim renomiranim svjetskim kompanijama. To je dodatni razlog zbog čega treba biti veoma pažljiv u ovom slučaju. To bi moralo biti jasno svima. Zbog svega, očekujemo od nadležnih da postupaju u skladu sa zakonom i da ni u kom slučaju ne podležu bilo kakvim pritiscima jer samo to može biti društveni interes i ništa drugo. Takav odnos očekujemo i od svih zainteresovanih. Mi se kao organizacija poslodavaca na taj način ponašamo od početka, a tako će biti i u buduće. Bezrezervno stojimo i stajaćemo uz Crnogorski telekom i svakog našeg člana dok je god njegovo poslovanje u skladu s važećim pravnim okvirom – ništa manje i ništa više od toga”, naveli su u saopštenju iz CUP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve