Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorsko udruženje poslodavaca: Vlada da preispita svoju odluku o trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane

CUP i ovim putem snažno poručuje da budućnost Crne Gore počiva na tržišnoj privredi, uređenom zakonodavnom okviru i prijeko potrebnim ekonomskim reformama

Iz Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) kazali su da aktuelna dešavanja sa trajektnom linijom Kamenari – Lepetane, koja predstavlja dio ključne saobraćajnice na crnogorskom primorju, pored privrednog ima i ogroman društveni značaj koji se ne ogleda samo kroz uticaj na turističku privredu. Stoga pozivaju Vladu da  preispita svoju odluku, i istu povuče do završetka postupka dodjele koncesije i obezbjeđenja valjanog zakonodavnog okvira.

Kako su ocijenili, nastala situacija, nažalost, reflektuje pogrešan odnos Vlade prema pitanju od važnog društvenog značaja sa jedne strane, i neadekvatan odnos prema preduzeću i uspješnom poslodavcu “Pomorski saobraćaj” sa druge strane.

“Sa željom da preduprijedimo dalje posledice koje će izvjesno nastupiti po društvene i privredne tokove, CUP moli i javno poziva Vladu da preispita svoju odluku i istu povuče do završetka postupka dodjele koncesije i obezbjeđenja valjanog zakonodavnog okvira, nakon kojeg posao treba da dobije najbolji ponuđač”, navode u reagovanju.

CUP i ovim putem snažno poručuje da budućnost Crne Gore počiva na tržišnoj privredi, uređenom zakonodavnom okviru i prijeko potrebnim ekonomskim reformama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve