Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mikijelj: Profit Morskog dobra za četiri i po mjeseca 3,2 miliona eura

Komentarišući gužve i čekanje na ukrcavanje na trajekte, Mikijelj objašnjava da su liniju preuzeli 15. februara, te da je to kratak period da bi sve izgledalo idealno, ali da su u rekordnom roku obezbijedili sve preduslove da se uspostavi nova djelatnost i trajektna linija, i odgovorili izazovima sezone

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kaže da su zadovoljni ljetnjom turističkom sezonom, te da su na liniji Kamenari-Lepetane ostvarili očekivani prihod za četiri i po mjeseca od 4,5 miliona eura. Rashodi su bili 1,3 miliona, tako da je profit bio 3,2 miliona eura.

Kako je naglasio gostujući u Dnevniku TVCG od bivšeg korisnika linije država je za 20 godina imala prihod od 800.000 eura, tako da brojke dovoljno govore koliko je država bila u proteklom periodu na gubitku.

“Plan je da profit bude godišnje 4,5 miliona eura, pa ćemo u narednih 20 godina ostvariti profit od 70 miliona eura”, kazao je Mikijelj.

Dodaje da nije profit 800.000, već 3,5 miliona eura godišnje, pa će povrat investicija biti u naredne tri godine, a ostalih 17 će ići direktno u budžet građana.

Sredstva će, kako je kazao, biti investirana i u opštine koje gravitiraju liniji. Podržaće sportske klubove, kulturu, razne manifestacije, kako bi građani tih opština osjetili benefite od ovog posla.

Komentarišući gužve i čekanje na ukrcavanje na trajekte, Mikijelj objašnjava da su liniju preuzeli 15. februara, te da je to kratak period da bi sve izgledalo idealno, ali da su u rekordnom roku obezbijedili sve preduslove da se uspostavi nova djelatnost i trajektna linija, i odgovorili izazovima sezone.

“Servis je već značajno bolji i flota je ojačana više nego sa ‘Pomorskim saobraćajem’. Kapacitet flote je 320 vozila, a ranije je to bilo 190. Krenuli smo da rješavamo onlajn kupovine karata, u planu je naredne godine nova trajektna linija kako bi smanjili gužve duž cijele Boke Kotorske i nećemo se zaustaviti na tome”, poručio je Mikijelj.

Tužbe Pomorskog saobraćaja protiv JP i države su, kako je istakao, oborene. Pred Privrednim sudom se vodio postupak koji je odlučen u korist Morskog dobra.

“Sve što smo obećali zaposlenima u martu, ispunjeno je, i svi koji su se prijavili za posao i ispunili uslove dobili su ugovore na neodređeno vrijeme, a u toku je konkurs za još 50 radnih mjesta, koji će biti završen u narednih nekoliko dana “, naglašava Mikijelj.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve