Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Centralna banka ostaje posvećena punoj saradnji sa svim bankama u cilju očuvanja stabilnosti bankarskog sektora

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo prezentovanim rezultatima i planovima i istakao da Centralna banka Crne Gore ostaje posvećena punoj saradnji sa svim bankama u cilju ostvarenja zajedničkog prioriteta – očuvanja stabilnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se sa predstavnicima uprave NLB banke AD Podgorica, Arčibaldom Kremserom, predsjednikom Nadzornog odbora i Martinom Leberleom, predsjednikom Upravnog odbora.

Kremser je prezentovao najvažnije pokazatelje poslovanja NLB banke koji potvrđuju da je ova kreditna institucija jedan od važnih aktera na crnogorskom bankarskom tržištu.

“Istaknuto je da je proces pripajanja Komercijalne banke NLB banci uspješno okončan”, soapšteno je iz CBCG.

NLB grupacija, po riječima Kremsera, ima snažnu poziciju i na regionalnom tržištu, a njeni dalji planovi vezani su za ulaganja u IT sektor, zelenu ekonomiju i digitalne tehnologije.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo prezentovanim rezultatima i planovima i istakao da Centralna banka Crne Gore ostaje posvećena punoj saradnji sa svim bankama u cilju ostvarenja zajedničkog prioriteta – očuvanja stabilnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve