Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budi odgovoran: Izrečeno 217.878 eura prekršajnih naloga u oblasti sive ekonomije

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije

U okviru kampanje Budi odgovoran, od početka godine do danas, prijavljeno je ukupno 2.878 sumnji na nepravilnosti od čega je 2.619 iz oblasti sive ekonomije.

Ilustracija

“Statistika nepravilnosti u potkategorijama izgleda ovako: neizdavanje fiskalnih računa 1.066; rad na crno 1.103; kršenje potrošačkih prava 369; nepravilnosti na kupalištima 81; ostale kategorije 259”, navodi se na Facebook stranici tima Budi odgovoran.

Ukupan iznos izrečenih prekršajnih naloga iznosi 217.878 eura.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve