Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ban: Pomorski saobraćaj će dati u zakup trajekt Morskom dobru

''Jasno je da je trajektna linija Kamenari-Lepetane veliki problem, nešto što maltetira građane Boke i Crne Gore i da se mora konačno odgovorno prići svemu''

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja Dejan Ban potvrdio je za Pobjedu da će ustupiti u zakup svoj trajekt Morskom dobru.

– Mi ćemo dati u zakup trajekt. Tim činom bi trebalo da se kupi vrijeme do konačnog rješenja ovog problema. Jasno je da je trajektna linija Kamenari-Lepetane veliki problem, nešto što maltetira građane Boke i Crne Gore i da se mora konačno odgovorno prići svemu. I u tom cilju, doduše nevoljno, nerado, napravićemo neki baj-pas. I da vidimo da li premijer ozbiljno misli to što priča. Da li su ovo opet neki štosevi ili ozbiljna želja da se ovaj ozbiljan problem riješi – kazao je Ban za Pobjedu.

On kaže da sve ovo daleko prevazilazi interese nekog Bana, nekog Blaža Rađenovića ili bilo kog drugog pojedinca.

– Jasno je odavno da je problem složen i da naprosto moramo probat rješavat ga. Sadašnji ambijent je prouzrokovao da se odustalo od nekih pritisaka, ucjena, jednostranih i odluka i da će dovesti do nekog rezultata – kazao je Ban.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je država voljna da kupi i ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

– Trajekt ćemo unaprijediti, biće besplatan sve dok servis ne bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo i taj cilj da postignemo. Nisu lake procedure oko potencijalne zakupnine – rekao je Abazović.

Navodi da je, ako ima volje, vlada spremna na saradnju sa Pomorskim saobraćajem.

– Ako ima volje, ne vidim problem. Nevažno da li je to Pomorski saobraćaj.. Da je imalo razuma oni (Pomorski saobraćaj) bi se dogovorili sa vladom odmah nakon preuzimanja..zašto bi to trebalo da im stoje parkirani trajekti.. To je njhovo vlasništvo, mogu da rade šta hoće. Ali ako žele da iznajme i prodaju državi zašto bi išli u Grlku i Tursku ako neko ovdje to posjeduje – naveo je Abazović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pop_Đukan
03.05.2023-16:06 16:06

Koji si ti idiot, “brate” Abazde!

cetinje
03.05.2023-16:20 16:20

I sve tako redomm,dodje maca na vratanca,zakup od Pomorskog saobracaja,i kao po obicaju i u ovom slucaju brat Abaz samo LAZI i LAZI “da je bilo srece” no nije,nikad Crna Gora nece imati “srece”sa tobom i tvojom svetosavskom vladom u “egzilu”gadovi nepismeni,stidite se od g****e kad obraza nemate,no ubrzo idete u DRACE izdajnice i nesoju.

JovoZ
03.05.2023-17:25 17:25

Naravno, to je jedini način, ako do nekog dogovora dođe u najskorije vrijeme, da, koliko-toliko, spremni dočekamo turističku sezonu. To ne znači da tužilaštvo ne treba da omah procesuira sve odgovorne za ugrožavanje državnog interesa po ovom pitanju u proteklih nekoliko mjeseci.

BobZeković
03.05.2023-17:42 17:42

Ne, ne postupate ispravno gospodine Ban. Imate posla sa čovjekom koji je nanio nemjerljivo zlo Crnogj Gori i građanima Crne Gore, Osionost, nadmenost, surovost koju su pokazali on i njegova vlast uvrijedili su do srži svakog CRNOGORCA I CRNOGORKU, SVAKOG GRAĐANINA CG. Sjetite se samo kako je prostački govorio koje basnoslovno bogatstvo Vi pljačkate od građana, a da je ON UMISLIVŠI DA JE DRŽAVA, TAJ koji će spriječiti tu pljačku. Građani Crne Gore ni jednog momenta nijesu smjeli uzeti Vas u zaštitu, jer svakog ko bi to uradio on bi smjesta posla u mučilište koje vodi njegov ministar Adžić. Taj… Pročitaj više »