Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Air Montenegro: Čarter let za Cirih unaprijed plaćen, nijesmo imali gubitka

Objašnjavaju da su zaključili ugovor sa turističkom agencijom sa sjedištem u Cirihu iz Švajcarske, kako bi za njih organizovali charter letove na relaciji Podgorica – Cirih – Podgorica.

Povodom informacije u medijima koja se tiče charter letova na relaciji Podgorica-Cirih-Podgorica, Air Montenegro navodi da je let unaprijed plaćen, te da kompanija apsolutno nije imala gubitke.

Objašnjavaju da su zaključili ugovor sa turističkom agencijom sa sjedištem u Cirihu iz Švajcarske, kako bi za njih organizovali charter letove na relaciji Podgorica – Cirih – Podgorica.

“Letovi od 23.juna su unapijed plaćeni našoj kompaniji od strane turističke agencije, te je shodno uplati kompanija bila obavezna realizovati letov”, navode iz ove kompanije.

Ponavljaju let je unaprijed plaćen, te kompanija Air Montenegro apsolutno nije imala gubitke, naprotiv.

“Poznavaoci avio industrije znaju da je charter let zakup cijelog aviona te da u tom slučaju avio kompanija ne prodaje karte, a o broju putnika brine zakupac a ne avio kompanija”, navode iz kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
branko
25.06.2021-12:27 12:27

HAHAHAHHAHHAHA

Anthropos
25.06.2021-13:01 13:01

“Letovi od 23.juna su unapijed plaćeni našoj kompaniji od strane turističke agencije, te je shodno uplati kompanija bila obavezna realizovati letov”, navode iz ove kompanije.” Postavlja se logično pitanje: Pod (veoma osnovanom) pretpostavkom je da je kompanija koja je iznajmila avion znala da nema putnika – prije polaska aviona – zaštoje je onda insistirala da se let obavi? U takvim situacijama let se obično stornira (otkaže). Time je mogla da smanji troškove leta. Možda bi platili neku (ugovorenu) kaznu – ali bi se uštedili ogromni troškovi “nepotrebnog” leta? Zato gornja izjava AM “ne pie vodu”. Ovo samo miriše na ogromno… Pročitaj više »