Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Zvanično počelo vraćanje imovine na Valdanosu

Prema njegovim riječima, Uprava za katastar i državnu imovinu i njena područna jedinica u Ulcinju donijele su prva rješenja kojima se starim vlasnicima imovine na Valdanosu vraća oduzeto 1978. godine.

Zvanično je počelo vraćanje imovine starim vlasnicima na Valdanosu, saopštio je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića.

Prema njegovim riječima, Uprava za katastar i državnu imovinu i njena područna jedinica u Ulcinju donijele su prva rješenja kojima se starim vlasnicima imovine na Valdanosu vraća oduzeto 1978. godine.

“Pitanje maslinjaka u uvali Valdanos ponovo aktuelizovano 17. decembra 2020. kada je Abazović, u okviru službene posjete opštini Ulcinj, posjetio uvalu Valdanos i razgovarao sa starim vlasnicima maslinjaka i predstavnicima Udruženja maslinara. Par dana nakon službene posjete Ulcinju i Valdanosu, Udruženje maslinara zvanično se obratilo potpredsjedniku Vlade sa zahtjevom da se dozvoli revitalizacija, uređenje maslinjaka i čišćenje pristupnih puteva”, navodi se u saopštenju.

Rješenje o vraćanju imovine

Kako je rečeno, u saradnji Kabineta Abazovića, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, realizovan je pomenuti zahtjev, uz prisustvo predstavnika Vlade 6. februara 2021. godine. Skupština Crne Gore 11. juna 2021. godine, na predlog poslanika Gencija Nimambegua, jednoglasnom odlukom izglasala predlog Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos.

„Obećali smo da ćemo proces vraćanja maslinjaka starim vlasnicima dovesti do kraja i to smo uradili. Masline su oslobođene, a sa time je ispravljena i višedecenijska nepravda. Ovo je pobjeda stogodišnjih maslina i njihovih starih vlasnika, ali simbolično i novi početak za grad Ulcinj“, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
01.11.2021-17:29 17:29

ODLIČNO… a sad da vratite Crnoj Gori imovinu koju ste dali crkvi Srbije.