Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Vještačka inteligencija za Gmail donosi bolju pretragu mejlova

Veštačka inteligencija za Gmail konačno je stigla na telefone i omogućava bolju i pametniju pretragu, sa relevantnijim rezultatima

Stiže vještačka inteligencija za Gmail platformu koja bi trebalo da donese bolju pretragu mejlova. Nova funkcija će u pretrazi mejlova kombinovati traženi termin, najnovije mejlove i druge faktore za „relevatniju“, odnosno unapređenu pretragu mejlova na telefonima, objavio je Google na blog postu.

Rezultati pretrage će se odsad pojavljivati na vrhu liste u posebnom odjeljku poređani po relevantnosti, dok će svi ostali rezultati sa traženim terminom biti kao i do sada hronološki poređani od najnovijeg ka najstarijem mejlu ispod novog odjeljka.

Ovo praktično znači da će vještačka inteligencija moći da pročita korisničke mejlove i u rezultatima na vrhu liste ponudi ono što „smatra“ najrelevantnijim podudaranjima za pretragu.

Veštačka inteligencija za Gmail samo na telefonima

Nova Gmail funkcija sa vještačkom inteligencijom stiže na Android i iOS operativne sistemena telefonima i već sada bi trebalo da bude dostupna svima, a u postu nije naznačeno da li će se funkcija pojaviti i na desktop verziji Gmail platforme, mada nema razloga da se to ne desi.

Vještačka inteligencija je svakako godinama unazad ugrađena u Gmail aplikaciju u koju spada i funkcija Smart Reply koja sastavlja kratke automatizovane odgovore na mejlove umjesto korisnika.

Međutim, posljednjih mjeseci kompanija Google, prateći korak konkurencije, forsira naprednije funkcije generativne vještačke inteligencije u svoje proizvode, te nova funkcija ne iznenađuje.

Iako je nova Gmail opcija predstavljena kao korisna, ne možemo, a da se ne zapitamo po kojim kriterijumima će vještačka inteligencija sortirati „najrelevantnije“ rezultate, da li će oni biti pouzdani i hoće li to zaista na dobar način služiti svim korisnicima.

Odgovori na ta pitanja stići će kada funkcija zaživi među korisnicima, a zasad djeluje da Google forsira nove AI funkcije kako bi održao korak sa konkurencijom.

Google osim „guranja“ novih AI alata u svoje servise paralelno razvija i unapređuje svoj četbot zasnovan na vještačkoj inteligenciji Google Bard. Njegov četbot je konkurencija popularnom botu ChatGPT kojeg je prvo lansirala startap firma OpenAI čime je napravila svjetsko utrkivanje među kompanijama ko će bolje razviti svoje AI proizvode kao i četbotove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve