Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

SDT samoinicijativno formirao predmet povodom kupovine trajekta 30. avgust

Kako je istakao Radonjić, Specijalno tužilaštvo je krivični predmet formiralo samoinicijativno radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li je učinjeno krivično djelo iz njegove nadležnosti. Portal AKTUELNO objavio je nedavno da će i Hrvatsko tužilaštvo krenuti u provjere kupoprodaje trajekta, ukoliko dobije više podataka.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom kupovine trajekta “30. avgust”, potvrdio je CdM-u portparol i državni tužilac Vukas Radonjić.

Kako je istakao Radonjić, Specijalno tužilaštvo je krivični predmet formiralo samoinicijativno radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li je učinjeno krivično djelo iz njegove nadležnosti.

“U toku je izviđaj”, dodao je Radonjić.

Podsjećamo, Javno preduzeće Morsko dobro kupilo je trajekt za 569.000 eura od ABM tours, firme iz Hrvatske.

Ta hrvatska firma je prije par mjeseci trajekt “Prizna”, kako se prvobitno zvao trajekt “30.avgust”, kupila od Jadrolinije za 252.000 eura, što znači da je od prodaje Crnoj Gori zaradila više od 300.000 eura.

Promoter sporne nabavke trajekta je kontroverzni premijer Dritan Abazović sa saradnicima iz Morskog dobra Blaža Rađenovića i Mladena Mikijelja. Podsjetimo, portal AKTUELNO objavio je nedavno da će i Hrvatsko tužilaštvo krenuti u provjere kupoprodaje trajekta, ukoliko dobije više podataka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivana
21.03.2023-21:15 21:15

Izvidjaju, a sta izvidjaju kad svi vidimo i znamo! Sta je sa organizovanim tajnim zaduzenjem, kupovinom motora za avione za 11 miliona, Braticka koja je napravila ogromnu stetu “ne mogu” da je nadju jer je na promocije, EPCG koja kupuje i osniva firme za interese pojedinih direktora, rudnik uglja koji daje umjesto prodaje ugalj srbiji, osnivanje Mon.Works preduzeca da bi Jakov zaposlio kuma i familiju i iz budzeta uzeli na stotine hiljada eura, koliko unistenih sluzbenih automobila…nemamo specijalnog tuzioca i tuzilastvo, a ovi samo “izvidjaju”…