Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Rješavanje crne ekološke tačke-bazena crvenog mulja

Zadatak Radne grupe je, kako navode iz resora, da u što hitnijem roku informiše Vladu Crne Gore o trenutnom stanju i predlogu hitnih i konkretnih mjera i modela za rješavanje ovog višegodišnjeg ekološkog problema

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas je održan sastanak Radne grupe za razmatranje pitanja stanja bazena crvenog mulja (na lokaciji KAP-a) i definisanje daljih koraka u postupanju nadležnih organa.

Zadatak Radne grupe je, kako navode iz resora, da u što hitnijem roku informiše Vladu Crne Gore o trenutnom stanju i predlogu hitnih i konkretnih mjera i modela za rješavanje ovog višegodišnjeg ekološkog problema.

Sastanku su, osim ministarke Ane Novaković Đurović, prisustvovali direktor Direktorata za ekologiju, Dušan Bugarin sa saradnicima, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milan Gazdić sa saradnicima, menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj sa saradnicima, kao i predstavnici ekološke inspekcije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Radna grupa je prikupila svu dokumentaciju u vezi sa bazenima crvenog mulja od svih nadležnih organa, o čemu je diskutovano tokom sastanka. Takođe, u toku je izrada akcionog plana sa hitnim, kratkoročnim i srednjoročnim mjerama u vezi sa ovim problemom”, poručili su iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve