Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Počela rekonstrukcija bolnice u Risnu, vrijednost radova veća od dva miliona eura

''To je za nas jedan važan momenat, s obzirom na to što znamo šta zdravstvenom sistemu Crne Gore znači bolnica u Risnu'', istakao je Šćekić tokom posjete bolnici

Rekonstrukcija Specijalne bolnice (SB) „Vaso Ćuković“ u Risnu, čija je vrijednost radova veća od dva miliona eura, počela je danas, saopštio je ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić.

„To je za nas jedan važan momenat, s obzirom na to što znamo šta zdravstvenom sistemu Crne Gore znači bolnica u Risnu“, istakao je Šćekić tokom posjete bolnici.

Prema njegovim riječima, biće uloženo oko dva miliona eura, od toga će 1,4 miliona biti uložena u adaptaciju samog prostora, dok će ostatak biti uložen u opremu za adaptirani dio.

Šćekić je napomenuo da će 250 hiljada eura biti uloženo u pristupni put bolnici i za parking za zaposlene, a kompletni radovi bi trebalo da budu završeni za godinu.

„Jako sam zadovoljan kao ministar što imamo vrlo kvalitetan menadžment, na čelu sa doktorom Popovićem, koji daje sve od sebe kako bi bolnica došla na nivo koji joj je uvijek pripadao u crnogorskom zdravstvenom sistemu“, kazao je Šćekić.

On je podsjetio da bolnica ima i posebnu tradiciju, a briga i pažnja koju zaposleni pokazuju prema pacijentima je primjer za humanost.

„To dokazuje želja pacijenata da u ovoj bolnici im budu odrađene potrebne intervencije. Ono što je bilo sporno je to da u posljednjem periodu donosioci odluka nijesu posvećivali dovoljnu pažnju i zato smo imali određenih nedostataka u samom unapređenju te bolnice“, naveo je Šćekić.

Sada je, kako je dodao, imaju novi menadžment u bolnici i u zdravstvenom sistemu, koji su svjesni koliki je značaj bolnice u Risnu.

„Mi bolnicu u Risnu doživljavamo kao naš posebni brend zdravstvenog sistema, i mislimo da ona ne treba da pruža usluge samo za pacijente u Crnoj Gori, već na širem nivou, jer može da radi interevencije u rangu sa poznatim centrima u Evropi i svijetu“, poručio je Ščekić.

On je čestitao slavu bolnici u Risnu, direktoru bolnice doktoru Popoviću i svim njenim zaposlenima.

„Čestitam i onima koji dolaze u bolnicu, bez obzira na to kako se osjećaju, u vjerskom ili bilo kojem drugom smislu, jer je ovo bolnica za svakog našeg pacijenta i ovdje nema razlike“, zaključio je Ščekić.

Direktor SB Vlado Popović kazao je da je resorni ministar zajedno sa svojim saradnicima od samog početka „na putu nastavka humane misije Vasa Ćukovića“.

„Svi zajedno želimo da ulažemo u ovo ustanovu i kreiramo uslove za dobar rad i kvalitetno zbrinjavanje svih pacijenata“, istakao je Popović.

On je rekao da se nada da će započeti projekat do kraja iznijeti kako treba i da će sljedeća posjeta biti u potpuno drugačijem ambijentu.

„Ovo je samo početak kreiranja jedne konačne slike koju bi trebalo da završimo do 2025. godine, kada obilježavamo veliki jubilej 80 godine postojanja ortopedije u Risnu“, najavio je Popović.

Upitan na koji način će bolnica da funkcioniše dok radovi budu trajali, on je pojasnio da su u toku intezivni sastanci sa inženjerima.

„Radovi su po projektu planirani da traju 365 dana i svakako da je to vrijeme u kojem bolnica mora da funkcioniše i mi smo već napravili plan tako što će se kompletan ambulantni i hitni prijemni blok izmjestiti na odeljenju bolnice“, kazao je Popović.

On je napomenuo da će svakako doći kraći vremenski period kada će ostati bez rendgena i skenera, ali da će imati pomoć od kotorske i susjednih bolnica.

„Ono što nam je svima neophodno je strpljenje kako bi ovaj projekat doveli uspješno do kraja“, zaključio je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve