Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

NVO Energeko uz podršku Ministarstva kapitalnih investicja realizovao projekat ZELENA ENERGIJA – NOVA ŠANSA

Projekat je realizovan u formi prezentacija i radionica, namijenjenih prvenstveno djeci i mladima u svrhu podizanja svijesti u dijelu značaja i implementacije mjera energetske efikasnosti u svakodnevnom životu

NVO Energeko je u prethodnih šeat mjeseci uz podršku Ministarstva kapitalnih investicja realizovao projekat ZELENA ENERGIJA – NOVA ŠANSA!

Projekat je realizovan u formi prezentacija i radionica, namijenjenih prvenstveno djeci i mladima u svrhu podizanja svijesti u dijelu značaja i implementacije mjera energetske efikasnosti u svakodnevnom životu.

Radionice su realizovane u Podgorici, Baru, Cetinju i Bijelom Polju, a većina učesnika su bili učenici završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolci.

Na radionicama koje su realizovane koristili su se modeli iz edicije Horizon, koji je jedan od vodećih proizvođača modela za edukaciju iz oblasti energije i energetske efikasnosi .

Učesnici su koristeći edukativne komplete, mogli sami da sagrade modele vjetro generatora, postrojenje za dobijanje energije iz sunčeve svjetlosti, postrojenja za dobijanje energije putem elektrolize, kao i da uvide benefite od korišćenja obnovljivih izvora energije a smislu smanjenja zagađenja životne sredine.

Energetski sektor u velikoj mjeri utiče na razvoj zelene ekonomije i postizanje ciljeva održivog razvoja. Crna Gora je odlučna u namjeri da slijedi globalni i evropski trend koji prepoznaje čistu energiju kao proizvod od posebnog značaja, a životnu sredinu kao jedan od najvažnijih resursa.

Realizacijom ovog projekta značajno smo obogatili fond učila i edukativnih kompleta iz oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i energetske efikasnosti, tako da ćemo projekat nastaviti i u budećem periodu.

Projekat je realizovan u partnerstvu sa Crnogorskim savezom za tehničku kulturu “Politehnika”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
08.06.2023-08:47 08:47

lIJEPO ZAMIŠLJENA I IZVEDENA. A VRLO KORISNA AKCIJA. Svaka pohvala za ENERGEGO I POLITEHNIKU! Treba ovaj projekat izdići na veći nivo i dati mu veći značjaj!