Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Novljanka optužena za pokušaj ubistva: Nakon svađe gađala supruga čašom, pa ga izbola nožem više puta

Potvrđena optužnica

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva od 30.januara 2023.godine protiv Novljanke M. Đ. zbog pokušaja ubistva vanbračnog supruga.

Prema navodima optužnice, M.Đ. je 2. februara prošle godine oko 19 časova u Herceg Novom, u kući gdje stanuje, sa umišljajem pokušala da ubije vanbračnog supruga N. Z.

Ona je, kako se ističe u optužnici, nakon kraće prepirke, supruga ubola kuhinjskim nožem više puta u tijelo.

“Na taj način mu je nanijela lake tjelesne povrede u vidu ubodine u predjelu spoljašnje strane desnog lakta, dvije ubodne rane u predjelu desne bočne strane trbuha, ubodine u predjelu nadlanene strane korijena palca lijeve šake, dvije ubodine sa ogrebotinom u obliku „mišijeg repa“ i jednom ogrebotinom u predjelu gornje trećine prednje strane lijeve butine”, ističe se u optužnici.

Prethodno je supruga gađala staklenom čašom koja je udarila u zid i polomila se dok su ga djelovi stakla pogodili i nanijeli mu lake tjelesne povrede.

“Ona je bila svjesna svog djela čije je izvršenje htjela, znajući da je njeno djelo zabranjeno,čime je izvršila krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 143 Krivičnog zakonika Crne Gore u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve