Petnaestočlana komisija, na čelu sa potpredsjednikom CANU Ljubišom Stankovićem, završila je vrjednovanje prijava pristiglih na konkurs za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete a, prema preliminarnim podacima, nagrađeno će biti 526 nastavnika i đaka.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, pristiglo je oko 2.500 prijava, a iz Fonda će biti nagrađeno 17 učenika umjetničkih škola, 16 nastavnika umjetničkih škola, 111 učenika osnovnih škola, 107 nastavnika osnovnih škola, 93 učenika srednjih škola i 85 nastavnika srednjih škola.

“Ukupno 429 dobitnika po Konkursu za dodjelu nagrade iz Fonda za kvalitet i talente.  Dodatno, iz Fonda će, kao i prošle godine, biti dodijeljene nagrade za 97 učenika koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra. Što znači da je 526 ukupan broj nagrađenih iz Fonda, prema trenutnim podacima”, kažu u tom resoru.

Komisija je ocijenila da je konkurencija bila izuzetno jaka, da su nijanse odlučivale, te da su svi prijavljeni imali izuzetan portfolio.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja, kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade. Nagrade u prosjeku iznose 1.000 eura. Ove godine kriterijumi Fonda su bili prošireni, kako bi se otvorila mogućnost za prijavu što većeg broja nastavnika i učenika.

Komentari

avatar