Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Mugoša: Vlada da razmotri ograničavanje cijena određenih proizvoda

Najvišom cijenom, shodno navedenoj Odluci, smatra se cijena proizvoda na dan 30. januar ove godine, kada je SZO proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javno zdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja, saopštio je Mugoša

Socijaldemokrate pozivaju Vladu Crne Gore da po uzoru na Odluku Vlade Hrvatske od 14. marta, nađe odgovarajući način za ograničavanje cijena za određene proizvode kojima se osigurava zaštita i zdravlje ljudi, saopštio je Boris Mugoša,poslanik i član Predsjedništva SD-a.

On je podsjetio da su proizvodi, shodno navedenoj Odluci Vlade Hrvatske kao zemlje koja je članica EU, na koje se primjenjuje mjera kontrole cijena: brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, so, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana, dječje pelene, voda za piće, deterdžent za veš, deterdžent za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrovani alkohol), zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočare, zaštitne rukavice, zaštitne navlake za cipele, zaštitne maske – hirurška, FFP2, FFP3, respiratori/transportni ventilatori, lijekovi i medicinski proizvodi te posteljina za zdravstveni sistem i drugo.

“Takođe, najvišom cijenom, shodno navedenoj Odluci, smatra se cijena proizvoda na dan 30. januar ove godine, kada je SZO proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javno zdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja.Vanredne okolnosti u kojima se nalazimo zahtijevaju i vanredne mjere u interesu naših građana. Ovo je, vjerujemo, jedna od mjera koja nam je potrebna, jer ne smijemo dozvoliti da neko ostvaruje ekstra profit koristeći ovu izuzetno ozbiljnu situaciju”, poručio je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve