Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Florijan Virc najbolji igrač Bundeslige

Leverkusen je prva ekipa koja je završila sezonu Bundeslige bez poraza i još uvijek je neporažena u svim takmičenjima ove sezone, odnosno u 51 utakmici

Florijan Virc (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za fudbalera sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Fudbalski savez.

O nagradi odlučuju glasovi navijača (40 posto), klubova (30 posto) i stručnjaka (30 posto).

Leverkusen je prva ekipa koja je završila sezonu Bundeslige bez poraza i još uvijek je neporažena u svim takmičenjima ove sezone, odnosno u 51 utakmici.

Virc, koji igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, imao je 11 golova i 12 asistencija u Bundesligi, odnosno 18 golova i 20 asistencija u 47 nastupa u svim takmičenjima.

Među ostalim, ušao je s klupe i zabio het-trik u pobjedi 5:0 nad Werder Bremenom u aprilu, čime je Bayer osvojio naslov Bundeslige pet kola prije kraja.

Sastav iz Leverkusena, koji vodi trener Xabi Alonso, ove sezone može i do trostruke krune jer ga očekuju finale Evropa lige protiv Atalante i finale njemačkog kupa protiv Kaiserslauterna.

Transfermarkt: Virc vrijedi 110 miliona eura

Nastupi su 21-godišnjem Wirtzu donijeli tri nagrade za igrača mjeseca ove sezone. Takođe je imenovan u preliminarni sastav Njemačke za Evropsko prvenstvo 2024., a postigao je jedini pogodak u pobjedi Njemačke nad Francuskom od 1:0 u prijateljskoj utakmici u martu.

Prema Transfermarktu, stranici specijalizovanjoj za procjenjivanje vrijednosti fudbalera, Virc vrijedi 110 miliona eura.

Kako se približava prelazni rok, tako svjetski mediji pišu kako ga žele dovesti najveći evropski klubovi. Ugovor s Bayerom ima do ljeta 2027.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve