Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Monteput: Nije ugrožena stabilnost i funkcionalnost mosta Tara 2

Najavili su da će se ovo riješiti kada se nasip i obaloutvrda ponovo isplaniraju i urede nakon smanjenja nivoa vodotoka

Bujične vode u koritu Tare oštetile su i odnijele dio nasipa ispod mosta Tara 2 na auto-putu u dijelu greda dva stuba, saopšteno je iz Monteputa. Oni su poručili da sama konstrukcija mosta nije ugrožena i da će da će nasip biti saniran nakon smanjenja nivoa vodotoka.

“Uvidom na licu mjesta od strane nadzornog organa na izgradnji auto-puta Ingerop – Geodata i predstavnika Monteputa konstatovano je da je usljed bujičnih voda u koritu Tare, rijeka oštetila, odnijela dio nasipa ispod mosta Tara 2 u dijelu naglavih greda stubova RS7 i RS8. Ovi stubovi su duboko fundirani, odnosno oslanjaju se na šipove dubine oko 25 metara, tako da sama konstrukcija mosta Tara 2 u nije ugrožena”, naveli su iz Monteputa.

Najavili su da će se ovo riješiti kada se nasip i obaloutvrda ponovo isplaniraju i urede nakon smanjenja nivoa vodotoka.

“Ističemo da nije ugrožena stabilnost objekta niti funkcionalnost. Usljed najavljenih novih većih padavina dodatno će biti pojačan monitoring lokacije”, poručeno je iz Monteputa.

Podsjećamo, danas se na društvenim mrežama pojavila fotografija ovog mosta sa oštećenim nasipom oko stubova mosta Tara 2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve