Iz Ministasrtva prosvjete predstavlja novi koncept učenja na daljinu #UčiDoma.

Novi koncept učenja predstavaju ministar prosvjete Damir Šehović, direktorica gimnazije “Slobodan Škerović” Zoja Bojanić-Lalović, direktor škole “Sergije Stanić” Darko Vukčević i direktorica škole “Pavle Rovinski” Dijana Laković.

U prostorijama podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” proteklih dana snimala se nastava za osnovne i srednje škole, u sklopu novog koncepta nastave na daljinu #UčiDoma.

Kako je PR menadžerka Ministarstva prosvjete Milica Lekić istakla, sve je organizovano u prilično kratkom roku, sa ciljem da se nadoknadi gradivo koje bi, u suprotnom, učenici osnovnih i srednjih škola propustili.

„Nijedna država osim Crne Gore nije uspjela da organizuje održavanje nastave na daljinu i apsolutno sam uvjeren da smo postigli maksimum“, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović koji je tokom današnjeg obraćanja javnosti istakao da je apsolutno uvjeren da je odluka o organizovanju nastave na daljinu jedna od odgovornih i pravovremenih odluka Vlade.

„Naš stav je jasan. Nastava se može nadoknaditi, ali ljudski život ne“, rekao je Šehović dodajući da to ipak ne znači da činjenica da se lekcije mogu nadoknaditi ne znači da tome treba pristupati površno.

Ministar prosvjete je istakao da je za svega nedjelju dana 150 ljudi uključeno u koncept nastave kokji će se odvijati pod sloganom „Uči doma“.

Predstavljajući osnovne elemente nastave na daljinu, Šehović je rekao da ona počinje od sjutra i da će se video materijali emitovati na televiziji i Youtube-u.

„Lekcije će se emitovati na televizijskim kanalima Učidoma 1 i Učidoma 2, a „Učidoma“ je naziv i Youtube kanala na kom će sav nastavni video materijal biti razvrstan po play listama što će olakšati pristup traženim lekcijama“, rekao je Šehović, dodajući da je obezbijeđena 100-procentna televizijska pokrivenost, te da nijedno dijete neće ostati uskraćeno za mogućnost praćenja nastave na daljinu.

Sav nastavni materijal će biti dostupan i na sajtu ucidoma.me.

„Posebna pažnja će se usmjeriti na učenike završnih razreda, učenike sa posebnim potrebama i učenike koji zbog socio-ekonomskog statusa nemaju mogućnost praćenja nastave na daljinu“, rekao je ministar prosvjete naglašavajući da „nijedno dijete neće ostati uskraćeno.

Ministarstvo prosvjete je svim školama uputilo dokument u vidu smjernica za nastavu na daljinu, a suština je – da su škole dužne da same organizuju rad kako bi se obezbijedila maksimalna uključenost učenika i nastavnika u proces, a za realizaciju je odgovoran direktor koji će sačinjavati i dostavljati nedjeljne planve za nastavu na daljinu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve