Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Medojević: Miloševiću ponuditi status svjedoka saradnika i za manju kaznu da ispriča sve što zna o švercu cigareta

Medojević je pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da Radu Miloševiću ponudi status svjedoka saradnika da ''ispriča sve što zna o švercu''

Zahvaljujući jednoj moćnoj zapadnoj službi, razotkrivena je uloga Vlade i vrha URE u švercu cigareta. Šverc cigareta je dogovorila Vlada Zdravka Krivokapića, a nastavila Vlada Dritana Abazovića, kazao je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

“Cigarete koje su oduzete u skladištima u Luci Bar su prebačene u privatno skladište iz kojeg je nestala velika količina cigareta koje su završile u švercu. Međunarodni partneri sada traže da se prebroje sve šteke cigareta u tom skladištu i da se uporedi količina sa onom koja je zaplijenjena u Luci Bar”, tvrdi lider PzP-a.

Medojević kaže da, prema njegovim saznanjima, nedostaje ogromna količina cigareta i sada će “nadležni državni organi morati da ponovo evidentiraju stanja u magacinu”.

Prema njegovim riječčima, prikupljeni dokazi nedvosmisleno utvrđuju “umiješanost Rada Miloševića i političkog direktora Ure Zorana Mikića u organizovani šverc cigareta” i samo je pitanje dana, tvrdi Medojević, kada će biti lišeni slobode.

“Imajući u vidu da operativni podaci ukazuju i na odgovornost ministra unutrašnjih poslova Adžića i neimenovanog IT stručnjaka koji je neuspješno pokušao da spriječi snimanje na disk video snimaka sa kamera koje su registrovale prolazak dva šlepera cigareta iz Podgorice ka Nikšiću (nakon čega je jedan šleper skrenuo ka švercerskom magacinu u Novom selu), istraga će morati da se proširi i na Ministra unutrašnjih poslova”, napominje lider PzP-a.

Medojević je pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da Radu Miloševiću ponudi status svjedoka saradnika da “ispriča sve što zna o švercu”.

“Imajući u vidu da svi dokazi ukazuju da je URA kao politička stranka bila debelo involvirana u šverc cigareta koji je pratila obavještajna služba jedne od najvažnijih NATO članica, i da to nije bilo moguće bez znanja Dritana Abazovića i ostalih funkcionera URE, pozivam GST Novovića da Radu Miloševiću ponudi status svjedoka saradnika i, u zamjenu za blažu kaznu, da ispriča sve što zna o organizatorima, finansijerima i izvršiocima šverca cigareta”, kazao je on.

Pozvao je i premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da odmah podnese ostavku i, kako kaže, omogući Novoviću da “bez opstrukcija” sprovede istragu.

“Imajući u vidu tešku kompromitaciju koju je zbog ovog šverca cigareta pretrpjela država Crna Gora, pozivam Dritana Abazovića da odmah podnese ostavku i omogući GST Novoviću da bez opstrukcija Vlade, MUP i UPC sprovede istragu u cilju otkrivanja istine o švercu cigareta koji su realizovale Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jaje
27.10.2022-18:56 18:56

Medo , vec se odradjuju od tebe, ostaces kao popi.an cvijet pored puta

Tara
27.10.2022-20:01 20:01

Medojevic..nije moj miljenik..ali u ovom slucaju se slazem..sa njegovim predlogom..Dritan Abazovic..je najveci kriminalac u CG…On nas je ponizio..a i donekle unistio….sami TU..je najveci kriminal vijeka…nemam rijeci..Desant..na Manastir Cetinje..je bio vandalski…Stvarno nemam rijeci..