Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Kovač o dopisu Milovića: Istraga će pokazati da se radi o podmetanjima

Prije svega, pozivam SDT da što prije rasvijetli sve okolnosti predmeta navedenog u obraćanju Ministra pravde i time da svoj puni doprinos u borbi protiv zloupotreba službenog položaja, ili sa druge strane učine javnim besprizorne laži i podmetanja od strane pitomca Duška Golubovića i Mila Đurašković

Povodom prijave koju je protiv bivšeg ministra pravde Marka Kovača podnio aktuelni ministar Andrej Milović, reagovanje je Portalu RTCG dostavio Kovač.

Reagovanje bivšeg ministra Marka Kovača prenosimo integralno:

“Povodom prijave koju je ministar pravde podnio SDT-u, koja je prije upućivanja tom organu najprije “slučajno” dospjela na Mportal, a kojom se targetiraju dvije službenice Ministarstva pravde i moja malenkost, ukazao bih na nekoliko činjenica.

Prije svega, pozivam SDT da što prije rasvijetli sve okolnosti predmeta navedenog u obraćanju Ministra pravde i time da svoj puni doprinos u borbi protiv zloupotreba službenog položaja, ili sa druge strane učine javnim besprizorne laži i podmetanja od strane pitomca Duška Golubovića i Mila Đurašković.

Pretpostavljam da je podnosiocu prijave ovo najveće profesionalno dostignuće nakon izigravanja povjerenja i “prodavanja” sopstvene stranke u sudskom postupku, te izrečenih prijetnji i uvreda bivšoj partijskoj koleginici na glavnom odboru svoje stranke. Stoga ne čudi količina pravne nepismenosti kojom ministar prijeti, u vidu ” vraćanja u kaznenu evidenciju”.

Upućujem ga da je Zakonom o upravnom postupku definisano u kojim slučajevima je moguce poništiti rješenje, te ga apsolutno ohrabrujem da u svakom slučaju kad nađe osnova to i uradi, a ujedno i savjetujem da u budućim slučajevima prije slične namjere to ne obznanjuje na ovakav senzacionalistički način jer time dovodi u pitanje nepristrasnost samog postupka i prava stranke u njemu.

Na kraju, pošto je prijavom obuhvatio dvije službenice Ministarstva pravde i moju malenkost, zaboravio je da prijavom pomene još dva lica, i to novog državnog sekretara Sretena Jakića koga je Vlada na predlog ministra juče izabrala, zato što je lično postupio po rješenju 12.06.2020. godine i obrisao lice iz kaznene evidencije, i sebe kao državnog sekretara u periodu od januara do maja 2022. godine jer nije provjerio zakonitost brisanja evidencije koje propuštanje činjenja meni spočitava”.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Samir
10.11.2023-14:16 14:16

-SD -NOVINE  PISE-Abazović -Kovac- Svugde se slavi kad dođeš, oni kad su otišli sa vlasti-Na snimku se vidi kako su u jednom restoranu okupili najbliže saradnike, i pjevaju popularne stihove i uživaju u muzici i društvu– Hvala na svemu velikom što smo uradili za Crnu Goru. Idemo dalje – poručili su !!!.Zna li se koliko je drzava CG platila za ovaj provod njihov Sve ih iskontrolisati koliko su pokrali i ostetili CG !