Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Artan Kurti vraćen u kaznenu evidenciju

Ministarstvo pravde poništilo je rješenje iz juna 2020. godine kada je iz kaznene evidencije obrisana presuda za bivšeg generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija i njegovo ime ponovo upisala u taj registar

Ministarstvo pravde poništilo je rješenje iz juna 2020. godine kada je iz kaznene evidencije obrisana presuda za bivšeg generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija i njegovo ime ponovo upisala u taj registar, objavile su Vijesti.

Direktorat za izvršenje krivičnih sankcija i kontrolu kaznene i prekršajne evidencije otvorio je krajem marta upravni postupak za obavezan poništaj rješenja Ministarstva pravde od 8. juna 2020. godine kada je donijeta odluka da se Kurti izbriše iz kaznene evidencije za krivično djelo, kojim je pravosnažno osuđen odlukom Višeg suda u Podgorici u septembru 2009. godine.

Ministarstvo pravde je pokrenulo postupak obaveznog poništaja rješenja jer smatraju da su se “u skladu sa članom 100 Zakona o upravnom postupku stekli uslovi za pokretanje postupka po službenoj dužnosti”.

Artan Kurti u izjavi Vijestima ocijenio je da je odluka Ministarstva pravde – “skandalozna”.

On tvrdi da ministar pravde “nije dozvolio da izvrši uvid u spise predmeta shodno čl.16 i 68 Zakona o upravnom postupku kao i da angažuje punomoćnika shodno članu 56 Zakona o upravnom postupku”.

“Pa su jasne namjere ministra pravde. Odluka je skandalozna, tako da će ministar imati prilike kroz razloge u tužbi i dopuni krivične prijave da uvidi svoju namjeru i da snosi krivičnu i građansku odgovornost. Upravo iznošenje podataka iz kaznene evidencije 9.11.2023. god na M portal, a prijava predata protiv službenica MP 10.11.2023, te sama okolnost kojom je odbačena prijava za navodno nezakonito brisanje, ukazuje na zlu namjeru i ličnoj ravni ministra pravde prema meni”, tvrdi Kurti.

MP je 11. novembra prošle godine dostavilo krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv bivše načelnice Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju Tanje Popović i nekadašnje generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Nataše Radonjić, zbog rješenja kojim je Kurtiju izbrisana osuda iz evidencije.

IzvorVijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve