Pozivamo sugrađane da vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način, koji ne ugrožava interese drugih ljudi i našeg grada. Ukoliko to ne bude slučaj, Glavni grad će odlučno djelovati i, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku državnim organima u cilju očuvanja javnog reda i mira i zaštite vitalnih interesa našeg grada i naše države, saopštili su danas iz podgoričke uprave.

Sinoć na Zlatici

Kako ističu, nadležne gradske službe i preduzeća Glavnog grada sinoć su izašli na teren kako bi, u skladu sa onim što im je zakonska obaveza, prethodno oštećenu gradsku imovinu i javne površine vratili u prvobitno stanje.

“U pokušaju da zaštite imovinu koja pripada svim građanima Glavnog grada, naše kolege bile su izložene najprije pritiscima određenog broja okupljenih građana, a potom i napadnute kamenicama i raznim pirotehičkim sredstvima”, navode u Glavnom gradu.

Dodaju da su trojica njihovih kolega iz Komunalne policije i Agencije za stanovanje sinoć povrijeđena i primljena u Urgentni centar, a da su lakše povrede pretrpjela i dva radnika Čistoće.

“Zbog ugrožavanja bezbjednosti naših kolega koje su, kao i uvijek, savjesno i odgovorno izvršavale svoje radne zadatke, Glavni grad će nadležnim državnim organima podnijeti krivične prijave protiv NN lica”, naglasili su u podgoričkoj upravi.

Poručuju da će u saradnji sa policijom nastaviti da odlučno djeluju u cilju zaštite imovine Glavnog grada na koju, koristeći trenutne političke okolnosti, jedan broj neodgovornih pojedinaca posljednjih dana otvoreno atakuje.

“U tom smislu, nakon sinoćnjih događaja na Zlatici, i onima koji su imali dileme s tim u vezi, postalo je jasno da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti koristi kao puki izgovor za destruktivno djelovanje politički ostrašćenih pojedinaca i grupa”, ocijenili su u Glavnom gradu.

Komentari

avatar