Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Fondacija ”Čini dobro” realizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi

U Fondaciji su odlučni da zajedno sa svojim donatorima, prijateljima i partnerima pomognu Zavodu za transfuziju krvi u prikupljanju ovog dragocjenog lijeka, posebno imajući u vidu činjenicu da svakom četvrtom čovjeku u nekom trenutku života je potrebna transfuzija krvi

Fondacija „Čini dobro“ uspješno je realizovala treću po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2023. godini pod sloganom „Čini dobro, daj krv“.

U Fondaciji su odlučni da zajedno sa svojim donatorima, prijateljima i partnerima pomognu Zavodu za transfuziju krvi u prikupljanju ovog dragocjenog lijeka, posebno imajući u vidu činjenicu da svakom četvrtom čovjeku u nekom trenutku života je potrebna transfuzija krvi.

“Današnjom akcijama želimo da pomognemo Zavodu za transfuziju krvi da održi stabilne zalihe ove dragocjene tečnosti, posebno pred praznike koji nam dolaze, ali i da promovišemo dobrovoljno davalaštvo krvi, sa akcentom na humanost pojedinca.Važno je da shvatimo da uključivanjem u ovakve aktivnosti činimo dobro kojim spašavamo nečiji život. Transfuzija krvi se primenjuje kod kardiovaskularnih intervencija, terapija malignih bolesti, komplikacija u trudnoći, za saniranje trauma i mnogim drugim situacijama. S obzirom na odsustvo alternativa za transfuziju krvi i nepostojanje vještačke krvi, želimo poslati snažnu poruku onima kojima je ova medicinska procedura neophodna – da smo tu za njih, da mogu računati na našu solidarnost i zajedništvo”, rekla je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

“Moramo se zahvaliti Fondaciji “Čini dobro”, kao i drugim partnerima, koji nam svakodnevno pomažu da održimo stabilne zalihe krvi, a sve u cilju zbrinjavanja pacijenata kojima je ovaj lijek neophodan. Zaista je svakim danom sve duža lista naših partnera koji dolaze iz privatnog sektora, državnih institucija, nevladinih organizacija, ali uvijek se trudimo da pohvalimo mlade koji se sve češće uključuju u ovu humanu aktivnost”, kazala je dr Ivana Šćepanović iz Zavoda za transfuziju krvi.

U akciji su učestvovali zaposleni iz kompanija: Bild studio, Codeus, First Line Software, Hipotekarna banka, Čikom doo, Data Design, Logate, Sky Express Montenegro, Zapad banka AD Podgorica, Wiener Stadtische životno osiguranje a.d. Podgorica, Studio MAP i CS&C, kao i pojedinci koji su se priključili akciji koju je podržala i kompanija Water Group D.O.O.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve