Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Humanost na djelu: Pivarci donirali krv i sredstva nikšićkoj Službi za transfuziju

Proljećna akcija koju organizuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare ''Trebjesa''

U tradicionalnoj, proljećnoj akciji koju organizuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ prikupljeno je 30 jedinica krvi.

Uz redovne akcije koje članovi Kluba realizuju već 14 godina, kompanija nastoji da dodatno podrži rad Službe za transfuziju, te je početkom godine donirala sredstva za uređenje i opremanje prostorije za transfuziju, što je još jedan vid doprinosa unapređenju zdravstvene infrastrukture i podrške lokalnoj zajednici.

Načelnica Službe za transfuziju krvi Nikšić, dr Biljana Dendić-Đoković istakla je važnost dugogodišnje uspješne saradnje kako sa samom Pivarom, tako i sa članovina njenog Kluba dobrovoljnih davalaca krvi.

“Nikšić je, kada je o davalaštvu krvi riječ, najbolje organizovana sredina u Crnoj Gori. Veliki doprinos tome dao je Klub dobrovoljnih davalaca Pivare Trebjesa, ali i sama kompanija putem donacija. Prošlogodišnja, druga po redu donacija Pivare je pomogla u uređenju prostorija naše Službe, što nam je olakšalo rad i poboljšalo kvalitet usluga koje pružamo davaocima krvi i ovom prilikom na tome zahvaljujemo“, kazala je Dendić – Đoković.

Sljedeća akcija Kluba planirana je za jesen. Pivara „Trebjesa“ nastavlja da prati potrebe svoje lokalne zajednice ali i šire, te da u skladu sa njima pruži i adekvatnu podršku.

Podsjećamo da je od osnivanja Kluba dobrovoljnih davalaca krvi 2010. godine, kroz akcije prikupljeno više od 1.300 jedinica krvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve