Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Pretresi širom Crne Gore: Uhapšene četiri osobe, oduzeto oružje, municija, eksploziv, automobili, motor, droga…

''Aktivnosti kriminalističke policije su, za sada, rezultirale procesuiranjem osam lica, od čega je slobode lišeno tri lica zbog krivičnih djela i jedno lice po nacionalnoj potjernici, a protiv četiri lica su podnijete krivične prijave u redovnom postupku'', saopštili su iz UP

Policija je danas u 19 crnogorskih gradova izvršila pretrese, uhapsila četiri osobe i oduzela oružje, municiju, automobile, motor, drogu…

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u ranim jutarnjim časovima, preduzimajući sinhronizovane zajedničke aktivnosti sa regionalnim centrima bezbjednosti („Sjever“, „Zapad“, „Centar“ i „Jug“), a koje su bile usmjerene prema članovima organizovanih kriminalnih grupa, operativno interesantnim i sa njima povezanim licima, u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, narkotika i drugih predmeta, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, izvršili pretrese na više od 50 lokacija u 19 gradova na teritoriji Crne Gore”, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

“Aktivnosti kriminalističke policije su, za sada, rezultirale procesuiranjem osam lica, od čega je slobode lišeno tri lica zbog krivičnih djela i jedno lice po nacionalnoj potjernici, a protiv četiri lica su podnijete krivične prijave u redovnom postupku”, saopštili su iz UP.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 24 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, djelovi od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, opojnu drogu, vage za precizno mjerenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića, hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete.

“Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ kriminalistička policija je u Kolašinu lišila slobode B.B. iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Kod njega su pretresom pronađene i oduzete dvije puške, pištolj, više komada municije, barut, 330 grama gramabalina za municiju, sporogoreći štapin, hladno oružje i mašinica za punjenje municije”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kod M.Š. iz Kolašina je pretresom pronađeno i oduzeto oko 1,2 kilograma eksploziva i dva pištolja, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“U Rožajama je pretresom oduzeta akcizna roba, 232 paklice cigareta, te je protiv jedne osobe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena trgovina, a u daljim aktivnostima ovom licu je oduzet motocikl. Takođe, na teritoriji ovog grada oduzeto je vozilo visoke klase radi provjere. Od operativno interesantnog lica D.B. iz Bijelog Polja je takođe oduzeto vozilo visoke klase radi provjere”, kazali su u saopštenju.

Pretresom u Beranama kod M.P. policija je pronašla i oduzela preko 100 grama eksploziva, municiju, štapine, žice i sprovodnike za eksploziv.

“Postupajući tužilac naložio je vještačenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela”, dodaju iz UP.

Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednost „Zapad“ pripadnici policije su u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv B.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina, kod njega su pretresom pronađena i oduzeta 43 paketa alkoholnih pića, bez akcizne markice.

“Na Žabljaku su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom su kod lica N.J. pronađena 22 komada municije i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, kaže se u saopštenju UP.

Policija je u Šavniku, prilikom pretresa, zatekla M.A. za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica, i on je uhapšen shodno naredbi suda radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

“Kriminalistička policija je u Nikšiću izvršila pretrese kod tri lica, od jednog je oduzeto vozilo visoke klase, a od drugog revolver i vazdušna puška sa važećim oružnim listovima, kao i dio municije za koju lice nije posjedovalo dozvolu. Oružje i municija su oduzeti i biće predmet upravnog postupka”, kazali su iz UP.

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su u Zeti pretresom prostorija koje koriste D.M. i R.M. iz Zete pronašli i oduzeli pištolj, lovački karabin, lovačku pušku i oko 1.200 komada municije.

“Po nalogu državnog tužioca R.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, dodaju u UP.

Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ kriminalistička policija je u Baru kod dva lica, koja nisu zatečena na adresi, pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i vagu za precizno mjerenje.

“U Tivtu je lišen slobode R.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom prostorija koje on koristi pronašla i oduzela materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i vagu za precizno mjerenje”, kazali su iz UP.

Na području opštine Budva policija je od dvije osobe oduzela radi provjere 14 komada oružja i oko 630 komada municije sa važećim dozvolama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve