Utorak, 5 Jula, 2022
Rubrika:

FANTAZIRA DA JE GST UPRKOS ”REPOVIMA” IZ PROŠLOSTI: Korupcija joj ne smeta ako ide u njenu korist?

Istraživački tim portala Aktuelno došao je do informacija da Ćalović Marković nije zasmetao postupak revizije kada je u pitanju jedan slučaj koji se tiče kompromitujućeg snimka sa Ade Bojane čiji su protagonisti direktorka MANS-a i dva psa rase – dalmatinci.

Jedna od najpoznatijih grantogutačica u regionu, bivša funikcionerka najgore vlade u istoriji i direktorica NVO MANS Vanja Ćalović Marković ovih dana nekontrolisano ispoljava svoje isljedničke tendencije, preplavljena ekstatičnom pomamom zbog nedavnih akcije Specijalnog državnog tužilaštva.

Ćalović Marković očigledno je izgradila paraleleni svijet u kojem sebe vidi u ulozi glavnog specijalnog tužioca, a organizaciju na čijem je čelu doživljava kao supstitut SDT-a.

Ovo i ne treba da čudi jer se mediji prosto utrkuju da ovoj duboko kompromitovanoj individui ustupe prostor za targetiranje, vršenje procesuiranja i presuđivanja umjesto nadležnih državnih organa.

U najnovijoj tiradi kojoj smo posljednjih dana mogli da svjedočimo Ćalović Marković ponovo je dijelila lekcije SDT-u pozvavši glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ”da izvadi predmet iz fioke i provjeri poslove Đukanovića”.

Alo bre – ko je ovđe GST?

”Ako tužilaštvo ima volje i spremnosti da se pozabavi ‘Pandora papirima’ veoma lako će doći do podataka kroz međunarodnu saradnju”, učila je Ćalović Marković GST-a kako treba da radi svoj posao u izjavi jednom od medija koji važi za njenu ispostavu za propagandno djelovanje.

Njena NVO je takođe prije par dana targetirala ćerku nedavno uhapšene bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, jer je njena unuka navodno dobila na poklon plac od jednog tivatskog biznismena, na kojem je izgrađena kuća.

Licemjerje ”GST-a iz fantazije”

Koliko je Ćalović Marković licemjerna u svojim paušalnim medijskim targetiranjima i napadima dok fantazira da se nalazi u ulozi GST-a, najbolje govore i sumnjive transakcije vezano za njene stanove.

Dok govori o navodnoj tuđoj imovini, i otvaranju navodnih ”afera”, uporno ”zaboravlja” da odgovori na pitanje – ko je građanki Vanji Ćalović i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima?

O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo 10 godina Vanja odgovor nikada nije dala.

Takođe treba postaviti pitanje da li zbog tih stanova i još ponekog ”tereta” iz prošlosti Ćalović Marković tek onako, čini se više na silu, pomene takozvani klan ”Grand” koji inače u svojim tiradama zaobilazi u širokom luku?

S obzirom da njena organizacija MANS ima takozvani ”istraživački centar”, čak bi i oni mogli da ispitaju na koliko su njihovoj direktorici procijenjeni stanovi koje je dobila na sumnjiv način, koliko plaća porez na njih, i po kojoj cijeni ih je zvanično kupila?

Da li će Milovac ispitati Vanjine sumnjive transakcije?

Da ne bi istraživala samu sebe, taj posao bi mogao da obavi njen kolega Dejan Milovac, sa kojim, kako se spekuliše, ima prilično napete odnose.

Korupcija joj ne smeta kad ide u njenu korsti?

Da ovo nije jedini slučaj u kojem grandoprežačka vedeta ispoljava nedvosmislenu selektivnost, govori i slučaj koji je vezan za njenu zoo-seks aferu, odnosno snimak iste, a koji je predmet interesovanja istraživačkog tima portala Aktuelno.

Prema pisanju pojedinih medija, Vesna Medenica se sumnjiči da je kao predsjednica Vrhovnog suda, navodno, pristala da utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija ,,Fab lajv“ i ,,Cijevna komerc“. Direktorica MANS-a posljednjih dana prosto ”čereči” bivšu predsjednicu Vrhovnog suda, ne štedeći je i silom na sramotu pokušavajući da je poveže sa državnim vrhom koji je krajnji objekat njene patološke fiksacije.

Dalmatinci će opet biti u centru pažnje

Međutim, istraživački tim portala Aktuelno došao je do informacija da Ćalović Marković nije zasmetao postupak revizije kada je u pitanju jedan slučaj koji se tiče kompromitujućeg snimka sa Ade Bojane čiji su protagonisti direktorka MANS-a i dva psa rase – dalmatinci.

O ovom slučaju portal Aktuelno će pisati nakon što dobije sve informacije koje su trenutno u procesu prikupljanja.

U.P.A.

Najnovije

Naizgled bezazlena Android aplikacija vas može koštati mnogo

Jedna od prijetnji sa kojima se najčešće susreću korisnici Androida su malveri koji naplaćuju pretplatu za servise za koje se žrtve nisu prijavile. Žrtvama stižu...

Švedska i Finska potpisale protokole o pristupanju NATO-u

Ambasadori NATO-a potpisali su danas pristupne protokole za prijem u članstvo Finske i Švedske u prisustvu finskog ministra vanjskih poslova Pekka Haavistoa i švedske ministarke vanjskih...

Medojević: Za enormno poskupljenje ogrijevnog drveta i peleta kriva je isključivo Vlada Crne Gore

Kad se naši građani budu suočili sa poskupljenjem drva za ogrijev koja će morati plaćati i po 80 eura po kubiku, umjesto 40eura kolika...

Djevojčica teško povrijeđena u Bijelom Polju: Udario je automobil dok je prelazila ulicu

Djevojčica P.V, teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se danas u 9.45 časova dogodila u ulici Nedeljka Merdovića, u Bijelom Polju. Nju je, kao pješaka, dok...

NVO Crnogorske patriote: Pozivamo Crnogorce i Crnogorke da dođu u Nikšić na proslavu 13....

Iz NVO Crnogorske patriote pozivaju Crnogorce i Crnogorke da u što većem broju sa crnogorskim zastavama, dođu u Nikšić na proslavu 13. jula, dana...

Najčitanije

Povezano

SELEKTIVNOST GRANTOPREŽAČICE POSTALA OČIGLEDNA: Nema granta za koji bi pomenula prijatelje iz Granda!?

Najpoznatija grantoprežačica, koja je još prije više godina patentirala sistem ''afera za novac iz fondova'' Vanja Ćalović Marković konačno se nakon, za nju poduže...

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije...

Kovač na sastanku sa Novovićem: Ministarstvo spremno da pruži institucionalnu podršku SDT-u

Ministarstvo pravde je spremno da pruži institucionalnu podršku SDT-u sa ciljem jačanja samostalnosti i profesionalnosti u daljem radu“, kazao je danas ministar Marko Kovač na sastanku...

PITANJA KOJA DOKAZUJU DA JE KATNIĆ ŠTITIO KRIMINALCE: Zbog ovoga bivši GST mora hitno biti procesuiran

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, za koga se nakon objelodanjivanja najnovijih dokumenata Europola sumnja da je visokopozicionirani član kavačke kriminalne grupe, poznat je...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Life
28.04.2022-08:33 08:33

Iako NVO aktivistkinja više nije beacon najdivnije borbe za jačanje tužilačkog sistema, aktuelno me treba da se stidi svega što pominje iz ružne prošlosti svojih novinara. Sramota najgore vrste.

džudović
28.04.2022-10:39 10:39

Vanja ne voli samu sebe pa ni sve oko sebe. Da bi prevazišla ovu karakternu osobinu ona nasrće bez rezerve na sve autoritete. Sve mislim kako je direktoru TVNK uz nju.

Rajo
28.04.2022-15:26 15:26

Bravo lravi i hrabri novinari iz Portala Aktuelno.
Pa nije ova kompleksašica selektivne aktivosti po sistemu samo da Mila ne bude,zakonom zaštićena.
Kad je takav ekspert što čini u Crnoj Gori?

gagi
28.04.2022-17:40 17:40

Vanja je smece pii.

Tara
28.04.2022-21:18 21:18
Reply to  gagi

Gore od smeca!

cikoticka
29.04.2022-03:07 03:07
Reply to  Tara

pomije ili splacine i ona i onaj sa TVNK

dalmatinka
05.05.2022-23:00 23:00
Reply to  cikoticka

Moze li je ko nagovorit da se malo obrne Krivokapicu,Mandicu,Spahicu,Carevcu and company…… iha koliko tamo ima materijala i bez njenih stanova

Tara
28.04.2022-21:18 21:18

Nesoj zena..svuda je CG ocrnila..njenim..dalmantinskim lajanjem..zato smo stali pred vrata EU..Sram je bilo lajkuzo..!