Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Ministarstva javne uprave za 2018. godinu i pozitivno mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima.

Pribilović

Kako se navodi, finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva javne uprave za 2018. godinu, nadležni Kolegijum DRI stekao je razumno uvjerenje da isti daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor.

Revizijom pravilnosti poslovanja Ministarstva javne uprave nijesu utvrđene materijalno značajne neusklađenosti poslovanja istog sa važećim propisima. Ne modifikujući izraženo mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima, nadležni Kolegijum DRI preporučuje Ministarstvu javne uprave da u saradnji sa Ministarstvom finansija vrši planiranje izdataka za sudske sporove na osnovu realnih projekcija, u skladu sa evidencijom o sudskim sporovima koji se vode protiv njih. Ministarstvo javne uprave je u zahtjevu za budžetskim sredstvima za 2020. godinu planiralo sredstva za ove namjene, a na osnovu tužbenih zahtjeva koji su u toku, odnosno uspostavljene interne evidencije sudskih sporova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve