Na predlog specijalnog tužioca Lidije Vukčević, Viši sud u Podgorici je za još dva mjeseca produžio pritvor Dejanu Sekuliću, piše Dan.

Knežević

On je kum odbjeglog biznismena Duška Kneževića, a uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju. Kako tvrde iz tužilaštva, Sekulić je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Đukanovića i Đorđa Đurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja.

U Specijalnom državnom tužilaštvu sumnjaju da je Sekuliću 2009. godine mimo svih bankarskih procedura odobren kredit u iznosu od 365.000 eura i da su mu Banjević, Đukanović i Đurđić raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati kredit.

“Oni nijesu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbijedili banku, odnosno donijeli mjere obezbjeđenja u slučaju nevraćanja kredita. Time je Atlas banci pričinjena štetaod 592.103 eura, a u istom iznosu Sekuliću je pribavljena protivpravna imovinska korist. Sekulić je ovu sumu potrošio nenamjenski tako što je oko 14 hiljada prenio na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade prenio na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević”, tvrde iz SDT-a.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments