Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Odluka o izručenju Duška Kneževića naredne godine

Kneževićeve tvrdnje da su akcije protiv njega motivisane njegovim političkim suprotstavljanjem Đukanoviću Crna Gora je u pisanom podnesku sudu u Londonu okarakterisala kao besmislene

Presuda Vestminsterskog suda u Londonu u slučaju izručenja vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića crnogorskim vlastima biće donešena sljedeće godine, kazao je za Pobjedu advokat Zdravko Đukanović.

On je naveo da su sudije londonskog suda u četvrtak odlučile da 30. septembra nastave sa saslušanjem advokata Tobija Kedmana, advokata Jozefa Asada – jednog od svjedoka u procesu za pokušaj terorizma na parlamentarnim izborima oktobra 2016. godine.

Među svjedocima koje je predložio Kneževićev tim advokata pred sudom su se izjašnjavali profesor Manus, Neven Anđelić, Nebojša Šarkić, Nikola Kovačević, kao i advokati Dušan Radosavljević i Radovan Grbović.

Svjedoci u ovom slučaju su i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, koji su u opisanim izjavama ustvrdili da su krivične prijave i procesi koji se vode protiv njih pred crnogorskim sudovima politički motivisani.

Sa druge strane, Kneževićeve tvrdnje da su akcije protiv njega motivisane njegovim političkim suprotstavljanjem Đukanoviću Crna Gora je u pisanom podnesku sudu u Londonu okarakterisala kao besmislene.

Podsjećamo da je pravna savjetnica Crne Gore Kler Dobin predočila sudu da Grbović u svom izlaganju nije razmotrio da li su optužbe protiv Kneževića imale ,,objektivnu osnovu“.

“Kada tvrdite da je neko krivično gonjen iz političkih razloga, možda bi bilo veoma važno da kao stručnjak shvatite da li sve ima objektivnu osnovu. Vi to nijeste uradili. Nijeste pogledali ni dokaze koji su u predmetu, niti osnovu po kojoj se Knežević krivično goni”, naglasila je Dobin.

Dobin je Grboviću tokom unakrsnog ispitivanja sugerisala da se Kneževićev nekadašnji bliski saradnik i saoptuženi Đorđe Đurdić već izjasnio krivim za nezakonito davanje garancije u ime Atlas banke.

“Činjenica da je izvršni direktor priznao krivicu je objektivna osnova za slučaj”, rekla je Dobin.

Ona je naglasila i da je Knežević prihvatio odvojene navode da je dao mito javnom funkcioneru, što je predstavljalo „veoma jasan i objektivan osnov za krivično gonjenje“.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je do sada podiglo sedam optužnica na kojima je Duško Knežević označen kao organizator kriminalne grupe koja je malverzacijama oštetila budžet za više stotina miliona eura.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve