Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabran arbitar u arbitražnom postupku Atlas grupe i Duška Kneževića protiv Crne Gore

Kako navode u saopštenju, o tome su obaviješteni od strane londonske advokatske kancelarije Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr LLP sa kojom sarađuju u postupku investicione arbitraže koju su Atlas Grupa i Duško Knežević pokrenuli protiv Crne Gore

Advokatska kancelarija Miloša Vuksanovića saopštila je da je određen arbitar u arbitražnom postupku Atlas grupe i Duška Kneževića protiv Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, o tome su obaviješteni od strane londonske advokatske kancelarije Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr LLP sa kojom sarađuju u postupku investicione arbitraže koju su Atlas Grupa i Duško Knežević pokrenuli protiv Crne Gore.

“Prema UNCITRAL arbitražnim pravilima, to ostavlja rok od 30 dana Crnoj Gori da izabere svog arbitra, a u slučaju da to ne uradi, Stalni arbitražni sud u Hagu će preduzeti korake u cilju biranja arbitra za Crnu Goru. Pravni tim Atlas Grupe i dr Duška Kneževića su 1. decembra 2020. godine poslali Zahtjev za arbitražu, čime je pokrenut arbitražni postupak protiv Vlade Republike Crne Gore, a radi naknade štete. Arbitražni postupak je započet zbog kršenja Međunarodnog ugovora između Crne Gore i Republike Kipar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, a koji propisuje u ovom slučaju primjenu arbitražnih pravila UNCITRAL”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve