Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Crna Gora i Francuska primjer saradnje na obostranu korist

Održan sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete i delegacije Francuske

Državna sekretarka Ministarstva prosvjete Maša Stevović i generalni direktor Direktorata za srednje obrazovanje Slobodan Savović sa saradnicima, razgovarali su danas u Podgorici sa članovima delegacije akademske zajednice regiona Auvergne Rhone Alpes iz Francuske, Brunom Boddaert iz sektora za međunarodnu saradnju i  Nathaliom Laine, koja je rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju.

“Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist u spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja. U tom smislu je i održan današnji sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete i delegacije Francuske, na kojem se razgovaralo o modalitetima saradnje”, saopšteno je iz Ministartsva prosvjete.

Saradnja, kako su navrli, između ostalog, uključuje i mogućnost razmjene nastavnika i učenika kao i popularizaciju izučavanja francuskog jezika u školama u Crnoj Gori.

“Delegacija Francuske obići će srednje škole u Podgorici, Beranama, Budvi , Baru i Cetinju koje imaju programe iz oblasti turizma, ugostiteljstva, medicine, umjetnosti kao i program gimnazije”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve