Nepoznate osobe oskrnavile su sinoć objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću. Policija je obavila uviđaj. Iz Crnogorske pravoslavne crkve saopšteno je da će preduzeti sve da zaštite, sjedište Eparhije ostroško nikšićke. Takođe vjeruju da će nalogodavci biti što prije otkriveni.

Episkop CPC Boris Bojović (screenshot)

Nije ovo prvi put da se skrnavi nekadašnji Ljetnjikovac kralja Nikole, kulturno dobro, episkopski dvor u Nikšiću.

Zbog mira, kako kaže, episkop CPC Boris Bojović, o tome nijesu obavještavali javnost. Međutim danas su morali, jer kako kaže, ispisivanje nepristojnih grafita po crnogorskoj istoriji, zabrinjava.

“I radi nekog pokajanja koje treba ti ljudi da imaju pred sobom i pred bogom, a onda i pred državom”, kaže Bojović.

Episkopski savjet crkvene opštine Nikšić Crnogorske pravoslavne crkve, preduzeće sve da zaštiti, kako poručuju, sjedište Eparhije ostroško nikšićke.

Takođe vjeruju da će nalogodavci biti što prije otkriveni.

“Nećemo dozvoliti da budemo asimilovani, bićemo svoji na svome. Širićemo put mira, ljubavi, ali i put odbrane sebe, i svega onoga što predstavlja naš narod, naša država”, rekao je Bojović.

Ovaj dom, kako ističe, episkop Boris Bojović, svjedoči o jednom vremenu, o našoj istoriji i kulturi. Danas je mjesto koje okuplja vjernike CPC i sve dobronamjerne ljude.

“Samo se crn obraz ne može oprati, a ovo je njihov obraz. Mi ćemo ovo sigurno sanirati, jer je sa mnogo ljubavi i pažnje svaki kamen čišćen”, rekao je Bojović.

Ljetnjikovac kralja Nikole je prvi istorijski i državni objekat, izgrađen u Nikšiću 1880 godine, a nakon rekonstrukcije, prošle godine dodijeljen je crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve