Protojerej stavrofor Siniša Janković i paroh bjelopoljski Milosav Jovanović saslušani su danas u svojstvu građanina u Centru bezbjednosti Bijelo Polje zbog autolitije koja je održana sinoć, povodom proslave Petrovdana.

Foto: Screenshot

Kako se navodi na sajtu MCP, otac Siniša je u CB Bijelo Polje kazao je da je za auto-litiju saznao preko društvenih mreža, te da je i sam krenuo ka Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, ali je zaustavljen u mjestu Rakonje.

Od službenika policije on je, kako se navodi, tražio pismeno ovlašćenje kojim se od nadležnih organa zabranjuje kretanje, ali ga, kako se navodi, nije dobio.

„Prilikom puta od Zatona do Rakonja, saobraćaj se odvijao bez ikakvih problema. Uprava policije koja je bez ikakvih osnova zaustavila kako mene, tako i ostale u koloni, dovela je u opasnost zdravlje i život građana, koji su 15 minuta nakon zaustavljanja od strane policije, izašli iz svojih vozila zbog ugrožavanja slobode kretanja. Uprava policije, u ovom slučaju, je nesavjesno obavljala svoju dužnost“, kazao je sveštenik.

On ističe da su ljudi, koji su samoinicijativno krenuli ka Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, samo željeli da, poštujući mjere NKT-a i ne izlazeći iz svojih automobila, obilježe slavu hrama i grada, jer im zbog epidemiološke situacije nije omogućeno da prusustvuju službama.

“Međutim, ni to im je bilo dozvoljeno, a po mišljenju zatonskog paroha, o. Siniše, Uprava policije je prekršila Ustav Crne Gore i dovela u pitanje zdravlje građana”, navodi se u saopštenju.

On tvrdi da nije organizovao, niti pozivao ikoga da mu se pridruži, i tvrdi da ničim nije prekršio mjere NKT-a, niti ugrozio živote i zdravlje ljudi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve