Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Bivšoj službenici CKB-a produžen pritvor još tri mjeseca

Do 18. jula 2023. godine

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva od 11. aprila za produženje pritvora protiv okrivljene Daliborke Spasojević, bivše službenice Crnogorske komercijalne banke, donijelo je Rješenje da se okrivljenoj produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 18. jula 2023. godine.

“Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Milenke Seke Žižić kao članica vijeća, produžilo je pritvor okrivljenoj D.S. zbog osnovane sumnje da je izvršila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 272 stav 3 u vezi stava 1, a u vezi člana 49 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i falsifikovanje službene isprave iz člana 414 stav 3 u vezi stava 1, a u vezi člana 49 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Podsjetimo, okrivljenoj Spasojević, pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 20. januara, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 17. februara,  tako da po  Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 18. jula. 2023.godine do 10:25 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve