Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bivšoj službenici CKB-a ukinut pritvor

Spasojević se tereti da je od 2010. godine do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB, zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju učestvovala u pronevjeri više od 14.000.000 eura, kao i da je učinila krivično djelo falsifikovanje isprave

Bivšoj službenici Crnogorske komercijalne banke (CKB) Daliborki Spasojević na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ukinut je pritvor, potvrdila je Pobjedi portparolka Višeg suda Marija Raković.

Spasojević se tereti da je od 2010. godine do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB, zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju učestvovala u pronevjeri više od 14.000.000 eura, kao i da je učinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

Bivša službenica CKB-a je uhapšena 18. januara nakon čega joj je određen pritvor da ne bi uticala na četvoro šalterskih radnika te banke, za koje je bilo planirano da se saslušaju u istrazi pronevjere, te zbog bojazni da bi pobjegla u inostranstvo s obzirom na visok iznos novca koji je ,,nestao“.

Raković nam je kazala da su Spasojević određene mjere nadzora: obaveza javljanja nadležnom organu, obavezno oduzimanje putne isprave, zabrana napuštanja boravišta i zabrana sastajanja sa određenim licima.

Kako nam je potvrđeno, neki svjedoci koji je trebalo da budu saslušani u ovom slučaju, danas nijesu živi. Zbog toga nije moguće u zakonskom roku od šest mjeseci protiv Spasojević podići optužnicu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve