Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoren put Pljevlja – Mihajlovica

Radovi na ovom projektu su obuhvatali potpunu rekonstrukciju dionice: Pljevlja – Mihajlovica (granica sa Srbijom) magistralnog puta M-6, u dužini od cca 12 km sa izgradnjom saobraćajnice sa dvije kolovozne trake širine po 3,55 m, bankinama širine jedan metar i bermama sa rigolom širine 1,5 m

Presijecanjem vrpce premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zajedno je sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem otvorio dionicu puta Pljevlja – Mihajlovica.

“Realizacija projekta rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica: Pljevlja – Mihajlovica (granica sa Srbijom), dužine cca 12 km, počela je 10. avgusta 2020.godine, prema ugovoru koji je Uprava za saobraćaj zaključila sa firmom Strabag A.G. Vien, Austria, kao izvođačem radova, i završena u decembru 2022. godine”, saopšteno je iz Valde Crne Gore.

Radovi na ovom projektu su obuhvatali potpunu rekonstrukciju dionice: Pljevlja – Mihajlovica (granica sa Srbijom) magistralnog puta M-6, u dužini od cca 12 km sa izgradnjom saobraćajnice sa dvije kolovozne trake širine po 3,55 m, bankinama širine jedan metar i bermama sa rigolom širine 1,5 m.

“Takođe, radovi na ovom projektu su obuhvatali: rekonstrukciju raskrsnice na ukrštanju sa regionalnim putem Bijelo polje – Pljevlja, ugradjena je nova kolovozna konstrukcija na cijeloj duzini trase, novi BNS od 12 cm kao i habajuci sloj asfalta od 4 cm, izvršena je izgradnja dodatnih traka u dužini od 600 m (iz oba smjera od po 300 m) na graničnom prelazu Jabuka, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija klizišta na lokalitetu „Vijenac“ u dužini od 120 m sa ugradnjom šipova dubine do 15m, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija dubokog propusta duzine 70 m, izvršena je rekonstrukcija i potpuna sanacija nestabilne kosine u dužini od 80 m, izvršena je izgradnja potpornih konstrukcija ukupne duzine cca 1000 m, izvršena je izgradnja novog sistema za prihvatanje atmosferskih voda uz izgradnju rigola i propusta, izvršena je ugradnja nove saobraćajne signalizacije vertikalne i horizontalne, te novih sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja”, ističu u Vladi.

Obostrana autobuska stajališta su izgrađena na svim lokacijama gdje je lokalna zajednica izrazila zahtjev i pokazala potrebu za njihovim postojanjem budući da nisu bili predviđeni Glavnim projektom.

Ugovor sa izvođačem radova potpisan je na iznos od 7,506,650.60 eura bez obračunatog PDV-a.

Na osnovu potpisanih ugovora o finansiranju ovog projekta, od strane EIB su za izvođenje radova na ovom projektu opredjeljena sredstva u iznosu od 6.400.000 eura. Preostali dio finansijskih sredstava obezbijeđen je iz Budžeta Crne Gore.

Vršenje stručnog nadzora povjereno je kompaniji Temelsu Ankara, Turkey.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve