Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada će raditi na dodatnom unapređenju uslova za poslovanje osiguravajućih društava

''Sastanak je bio prilika da se razgovara i  o interesovanju osiguravajućih društava za učešće u namjeravanoj emisiji državnih zapisa, posredstvom kojih država planira da nadomjesti dio nedostajućih budžetskih sredstava''

Ministar finansija Aleksandar Damjanović danas je odžao sastanak sa predstavnicima svih osiguravajućih društava koja posluju na tržištu Crne Gore, a tom prilikom analizirani su uslovi poslovanja i izazovi sa kojima se suočava osiguravajući sektor, uz sagledavanje perspektiva za unaprjeđenjem zakonskog i institucionalnog okvira, kao realnom podsticaju za relaksiranije poslovanje i širenje njegovog obima. Takođe su razmijenjena mišljenja o aktuelnim trendovima na tržištu osiguranja i usklađenosti zakonske regulative u ovoj oblasti.

“Sastanak je bio prilika da se razgovara i  o interesovanju osiguravajućih društava za učešće u namjeravanoj emisiji državnih zapisa, posredstvom kojih država planira da nadomjesti dio nedostajućih budžetskih sredstava”, saopšteno je iz Ministarstva.

Predstavnici ovih društava pokazali su visok nivo spremnosti, da i dalje budu partneri države, podsjećajući na visok stepen njihove dosadašnje prisutnosti na tržištu kada je riječ o državnim hartijama.

Damjanović je zahvalio na pokazanom interesovanju za nastavak i širenje saradnje, ocijenivši da u sektoru osiguranja počiva veliki potencijal, na čijem razvijanju treba raditi i u ovim, globalno posmatrano, teškim vremenima.

“Ministar je poručio da će Vlada, u sprezi sa osiguravajućim društvima, raditi na dodatnom unaprjeđenju uslova za poslovanje, konstatujući da je i za osiguravajuća društva veoma bitna finansijska stabilnost zemlje i predvidljivost u ekonomskim politikama, kojoj Vlada u potpunosti teži”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve