Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

FK Zeta: Podnijećemo krivičnu protiv sudije Pajovića

Iz Fudbalskog kluba Zeta saopštili su da će zbog, kako kažu, najblaže rečeno sumnjivih dešavanja na utakmiici Podgorica-Iskra, podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv sudije Radoja Pajovića i drugih NN lica

Iz Fudbalskog kluba Zeta saopštili su da će zbog, kako kažu, najblaže rečeno sumnjivih dešavanja na utakmiici Podgorica-Iskra, podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv sudije Radoja Pajovića i drugih NN lica.

Kako su rekli, ta lica su u udruženoj kriminalnoj organizaciji direktno uticala na ishod pomenute utakmice.

“To je urađeno s ciljem da se naš klub eliminiše po svaku cijenu iz Prve lige. Godinama unazad smo ukazivali da je CFL postao poligon za očigledne neregularnosti i namještaljke, kojima bi osim UEFA trebalo da se pozavi i Specijalno tužilaštvo. Razloge za opše rasulo u crnogorskom fudbalu nije potrebno posebno navoditi, a leže u činjeniici da nelegitimni predsjednik FSCG, okružen sačicom poslušnika, odobrava i u značajnoj mjeri koordinira haos u našem fudbalu”, piše u saooštenju FK Zeta.

Ovakav odnos, kako tvrde, Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumjeti da se radi o običnom građanima i navijaču nekog drugog kluba, koje je Zeta takmičarski suprotstavljena.

“Ali Savićević nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete već i nelegitimni i nezakonito namentnuti predsjednik FSCG, koji svojim djelovanjem ne želi da smo uništi FK Zeta već kroz rušenje našeg kluba urušava ionako trošni crnogorski fudbal. Ovo nije prvi a neće biti ni posljednji put da javno saopštavamo naš stav o radu, a bolje reći neradu Dejana Savićevića. Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre, i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler saopšti da li je dosuđeni penal u 93.minutu bio regularan”, naveli su u FK Zeta.

Prema saopštenju, pošto Savićević kao nelegitimno postavljeni prvi čovjek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalska i estradne teme mogao bi i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavaniima na utakmici Podgorica-Iskra.

“Nijesmo mogli vjerovati da ćemo u 21. vijeku sportsku pravdu morati da tražimo u tužilaštvu, zato što fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu trpi crnogorski fudbal”, piše u saopštenju.

Kako kažu, dok čekaju reakciju nadležnih, ističu da ozbiljno razmišljanju o tome da u posljednjem kolu u kome FK Zeta treba da igra protiv Iskre “naši igrači ne istrče na teren”.

“Postaje besmisleno ostvarivati pobjede na fudbalskom terenu koje neko iz institucionalnih sjenki anulira kroz namještaljke i brutalnu neregulanost. Dostavljamo i snimak navodnog prekršaja nad igračem Podgorice zbog koga je sudija dosudio penal. Sve regularno i pošteno, a, Dejane”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
22.05.2022-06:02 06:02

Možda penal nije bio ali vi barem ćutite, mala je Crna Gora svi se znamo…