Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

1. CFL: Zeta traži spas

Vukovi su polusezonu završili na začelju tabele, sa svega 10 bodova iz 19 kola. Tim Dragoljuba Đuretića odigrao je pet kontrolnih mečeva u dosadašnjem toku zimskih priprema – sa Adrijom, Jezerom, Dečićem i dva s Arsenalom

Zeta će za osam dana krenuti u tešku misiju bijega sa posljednjeg mjesta Telekom 1. CFL.

”Vukovi” su polusezonu završili na začelju tabele, sa svega 10 bodova iz 19 kola. Tim Dragoljuba Đuretića odigrao je pet kontrolnih mečeva u dosadašnjem toku zimskih priprema – sa Adrijom, Jezerom, Dečićem i dva s Arsenalom.

Iskusni stručnjak zadovoljan je onim što je vidio.

– Momci dobro rade, igra u kontrolnim mečevima bila je odlična. To je nepodijeljeno mišljenje svih koji su gledali utakmice. Sve zajedno je za svaku pohvalu, rekao je Đuretić.

– Za razliku od ljetnjih priprema, kada smo trenirali samo sedam dana, sada smo ostvarili sve što smo planirali, između ostalog i po broju utakmica. Jači smo za iskustvo iz prethodne polusezone, kao i ovaj pripremni period.

Zeta je u ovom prelaznom roku ostala bez najboljeg igrača i strijelca Ivana Vukčevića.

– To je teško nadomjestiti, konstatuje Đuretić.

– Doveli smo golmana Pavla Velimirovića i štopera Marka Đukanovića, da je ostao Vukčević mislim da bismo bili ravnopravni sa svima. Imamo problem s realizacijom, stvaramo mnogo šansi, dajemo malo golova. Dečić nam je ustupio Aleksu Maraša i čekamo ga da proradi. Nema mnogo iskustva u Prvoj ligi, imao je i povredu prošle sezone, sada je umoran od priprema i vjerujemo da će se ”osvježiti”.

Moguće je da do kraja prelaznog roka bude još novih lica na ”Trešnjici”.

– Nećemo dovoditi nekoga po svaku cijenu. Pitanje je da li bih se opredijelio za nekog iskusnog igrača koji nije spreman, prije nego za nekog talentovanog. Za sada smo doveli Maraša, Đukanovića i Velimirovića, dok je nekoliko igrača na probi i ovih dana ćemo odlučiti o njihovom statusu, kazao je Đuretić.

Zeta će proljećnu polusezonu 17. februara početi sa sedam bodova zaostatka za posljednjeplasiranom Podgoricom, a osam za Jezerom.

”Vukovi” će u prvom kolu dočekati Sutjesku, potom gostovati Petrovcu, pa igrati s Mornarom na ”Trešnjici”…

– Čeka nas težak zadatak, a i ne zavisi sve od nas. Jedno je sigurno, Zeta ima izuzetno perspektivnu ekipu, vjerovatno najperspektivniju u ligi. Ako se ne bi ”rasturio”, ovo bi mogao da bude ozbiljan tim u budućnosti. Angažovali smo iskusne igrače na golu i u odbrani, vjerujem da će pomoći mladima i da će nam to donijeti napredak na tabeli”, poručio je Dragoljub Đuretić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve