Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić nije došao na kontrolno saslušanje o nasilju nad ženama; Jelušić: O dva femicida u CG samo se tvitovalo

O ovoj temi trebalo je da bude saslušan i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić koji nije došao, zbog ranije preuzetih obaveza

U toku je kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova i rukovodioca Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sergeja Sekulovića na sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost na temu “Zaštita i podrška ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u porodici”.

O ovoj temi trebalo je da bude saslušan i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić koji nije došao, zbog ranije preuzetih obaveza. On je u dopisu članovima odbora istakao da je cilj nulta tolerancija prema svakom vidu rodno senzitivnog nasilja.

“Jedan kuriozitet je da je povodom ustoličenja na Cetinju koje je trajalo jedan dan održano nekoliko pres konferencija, a povodom dva femicida nije održana nijedna konferencija, samo se tvitovalo. Dok se o ovome ne bude govorilo na način o kome se govori o drugim problemima, znaćemo da se je potpunoo deklarativan nulti stepen nasilja nad ženama”, istakala je predsjednica Odbora Božena Jelušić.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ukazao je da u slučaju nasilja nedostaju materijalni i kadrovski resursi.

“U svim CB postoje inspektori posebno obučeni za nasilje u porodici i rad sa djecom, s tim što u četiri od osam centara samo jedan policijski inspektor obavlja ove poslove. U odjeljenjima bezbjednosti najčešće nema posebne mjere rada suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilje u porodici, pa ni određenog inspektora. To je veliki problem u sistemu i ne treba da se krije”, naveo je ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve