Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar dočekuje Igokeu: Žele da se pomjere s mrtve tačke

Crnogorski vicešampion je, naime, pred duel sa timom iz Laktaša posljednji na tabeli regionalnog takmičenja, jedini bez pobjede u šest mečeva, pa je jasno da je za ekipu Mihaila Pavićevića pobjeda imperativ, kako bi krenula s mrtve tačke

Mornar Barsko zlato je prošle sezone pobjedom u gostima protiv Igokee, u posljednjem kolu ligaškog dijela, drugi put u klupskoj istoriji izborio plasman u polufinale plej-ofa ABA lige. Baranima je večeras sa istim rivalom (21 čas), ali u “Topolici”, ponovo prijeko potrebna pobjeda, ne za borbu za plej-of, već za bitku za opstanak.

Crnogorski vicešampion je, naime, pred duel sa timom iz Laktaša posljednji na tabeli regionalnog takmičenja, jedini bez pobjede u šest mečeva, pa je jasno da je za ekipu Mihaila Pavićevića pobjeda imperativ, kako bi krenula s mrtve tačke.

– Pokušavamo da ostanemo maksimalno pozitivni, da, jednostavno, budemo fokusirani na sljedeću utakmicu, jer nam je svaka sljedeća “biti ili ne biti”. U goste nam dolazi izuzetno kvalitetna ekipa Igokee, naši, zaista, iskreni, dragi i pravi prijatelji. Igokea godinama pravi sjajne rezultate, zahvaljujući, prije svega, odličnom treneru Bajiću. Ove godine su i oni, kao i mi, promijenili dosta u ekipi, i oni se traže, iako su u kudikamo boljoj situaciji od nas i zaslužuju svaki respekt – ističe Pavićević.

Trener Barana protiv Igokee (skor 3-3 u prvih šest kola) očekuje izuzetno tešku utakmicu, u kojoj njegov tim “mora da bude fokusiran 40 minuta”.

– Treba da pokušamo da dođemo do pobjede i krenomo uzlaznom putanjom. Neće biti nimalo lako, jer ćemo igrati protiv iskusne i vrlo kvalitetne ekipe. Neke partije i periodi dobre igre iz prethodnog perioda daju nam za pravo da možemo da odigramo daleko bolje nego što smo na početku sezone to pokazali. Vidi se napredak u našoj igri, sad samo treba to rezultatski materijalizovati – dodao je Pavićević.

Trener Barana ističe da mu je poslije svakog poraza žao igrača, “jer rade dobro na treninzima, na utakmicama daju sve od sebe”.

– Nekad pravimo greške, igra treba još da “legne”. Nažalost, imali smo neke neočekivane poraze, i sve bi bilo drugačije da sebi nijesmo dozvolili luksuz da neke izgubimo utakmice koje smo trebali da dobijemo. Onda se uvuče nervoza, nesigurnost, problem je sa samopouzdanjem, i kod šuta sa slobodnih bacanja, kao protiv Bahčešehira u FIBA Evrokupu. Igramo u nekom grču, i nadam se da ćemo poslije nekih pobjeda, za koje se nadam da će brzo doći u ABA ligi, igrati slobodnije i lepršavije, jer smo pokazali, pogotovo u FIBA Evrokupu protiv kvalitetnih timova, da možemo da odigramo jako dobro – zaključio je Pavićević.

Mornar će protiv Igokee nastupiti kompletan, u timu će biti i Tejlor Smit, koga je Pavićević odmorio u evropskom meču zbog povrede koju američki centar vuče od meča sa Crvenom zvezdom.

– Vrijeme je da i mi osjetimo slast pobjede u ABA ligi. Igramo protiv sportskih prijatelja ali i ljutih rivala na terenu, gdje neće biti sentimentalnosti. Ukoliko u kontinuitetu, dakle svih 40 minuta, budemo igrali kao u nekim periodima sa prethodnih sedam utakmica, od Bahčešehira do Bahčešehira, od Istanbula do Bara, možemo se nadati povoljnom rezultatu. Svejesni smo šta ova utakmica znači za nas i daćemo sve od sebe da uknjižimo prvu prvenstvenu pobjedu – jasan je Milija Miković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve